Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

KCK'dan tarihi adım

Ortadoğu'da IŞİD örgütünün Musul işgaliyle yeni bir döneme girdiğimiz çok açık... Bölgede taşlar yerinden oynuyor. Daha önce de yazdım, bu süreç başta Türk- Kürt ittifakı dediğimiz süreci hızlandıracak.
Bunun ipuçlarını daha olayın sıcaklığı sürerken görmeye başladık. Süreci doğru okuyanlardan Abdullah Öcalan'ın devreye girmesiyle KCK- PKKBDP hattında derin bir dönüşümün ilk işareti geldi. KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, son açıklamasıyla Türkiye'de kaos planları yapanların hevesini kursağında bıraktı: "Yol kesmeler, asker ve polis alıkoymalar bu dönemde yapılmamalıdır. Esnafların ve ekonomik işletmelerin faaliyetleri zorunlu olmadıkça durdurulmamalıdır..."
Böylece aylardır Lice örneğinde olduğu gibi yol kesmelerle, kaçırmalarla, molotof atmalarla bölgeyi ve Türkiye'yi geren ve çözüm sürecine gölge düşüren eylemlere son verildi. Tabii doğal olarak Türk bayrağını indirerek provokasyon yapanların da önüne geçilmiş oldu. KCK kararını iki önemli gelişmeye bağlıyor. İlki provokasyonlarla ilgili:
"Kürt sorununun çözümü için önemli bir zeminin oluştuğu her dönemde çeşitli iç ve dış güçler provokasyonlar geliştirmişlerdir."
İkincisi ise Ortadoğu'daki gelişmeler. KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı şu tespiti yapıyor: "Ortadoğu'da siyasal gelişmelerin çok hızlı gelişim gösterdiği bir süreçte Önder Apo'nun çağrısıyla halkımızın eylem yöntemlerini değiştirmesini Hükümet dahil Türkiye'nin tüm sorumlu güçleri doğru anlamalı ve gereken pozitif tutumu göstermelidirler."
Deyim yerindeyse pusuda bekleyenlerin ezberini bozacak bir yaklaşım bu... Düne kadar azgın AK Parti düşmanlarının diliyle "AKP Faşizmi" diyen Kandil'in kısa sürede bu dönüşümü göstermesi, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve normalleşmesi, Kürtlerin de hak ve özgürlüklerine kavuşması açısından bir dönüm noktası olacak.
Pusuda bekleyenlere duyurulur...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA