Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Tarihi bir adım da yargıdan

Çözüm sürecinin ruhuna uygun bir haber de Ankara'dan geldi. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi sürpriz bir karar verdi ve Avrupa'daki Kürt siyasi hareketinin önde gelen isimlerinin Türkiye'ye dönüşünün önünü açtı. Uzun yıllardır, "Sürgündeki Kürt Parlamentosu" ile "Kürdistan Ulusal Kongresi"nin kuruluşunda görev alan 31 kişi "silahlı örgüt kurmak ve yönetmek" suçundan Ankara 8. Ağır ceza Mahkemesi'nde yargılanıyordu.
Mahkeme, bu isimlerden halen yurtdışında bulunan ve şimdiye kadar savunmaları alınamayan 26 sanık hakkındaki yakalama kararını kaldırdı. Kararı kaldıran mahkeme, sanıkların, 3 ay içinde Türkiye'ye dönmeleri halinde de "tutuklanmama güvencesi" verdi. Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal gibi milletvekilliği de yapmış 26 kişinin Türkiye'ye dönüşü, çözüm sürecinde yeni bir adım olacak.
Türkiye, 100 yıllık kangrene dönüşmüş bir sorununu çözme arifesinde... Geçmişten biliyoruz, Türkiye bu sorunu ne zaman çözmeye kalktıysa suikastlar, faili meçhul cinayetler, provokasyonlar dahil her şey yapıldı. İlk kez güçlü bir liderlik ve siyasi iradenin kararlılığıyla, halkın desteği örtüşüyor ve artık tezgâhlar tutmuyor. Bu da ister istemez örgütün tutumunu etkiliyor.
Kürt meselesindeki bu olumlu adımlar, başta Alevi meselesi olmak üzere başka alanlardaki demokratik adımlarla desteklendiğinde bu ülke farklı bir noktaya gelecek.
Tarihi günlerin eşiğindeyiz...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA