Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Tuzla'ya Galata Köprüsü

İstanbul'un en uzak ilçesi Tuzla'nın Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı iki yıldır ilginç bir uğraş içinde.
Denize kıyısı olan Tuzla'nın bir de çok bilinmeyen bir gölü var. 2001'de kuruyan ve sonra canlandırılan bu gölden insanların daha fazla yararlanmasını sağlamak için Başkan Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bir öneri götürür:
"Haliç'te bir kenarda bekletilen eski Galata Köprüsü'nü Tuzla'ya taşıyalım."
Gerekçesini de makul... Hem eskimeye terk edilen tarihi Galata Köprüsü yaşamla iç içe olacak hem Tuzla tarihle buluşacak.
Böylece İstanbul'un sanayi ve üniversite ilçesi Tuzla, tarihi bir yapıya kavuştuğu gibi doğa harikası gölden de yararlanılmış olur.
Başkan Yazıcı'nın bu yaklaşımı büyükşehirde sıcak karşılanır ve hemen harekete geçilir. Hatta Ağustos 2012'de ilk açıklamayı İBB Başkanı Kadir Topbaş yapar: "Galata Köprüsü Tuzla'ya taşınacak."
Ama sonuç almak öyle kolay değil, tam iki yıl sürer. Ve sonunda bir cevap gelir: "Olmaz."
Peki, neden? Nedeni Anıtlar Kurulu'ndan gelen yazıda saklı: "Tarihi Galata Köprüsü Haliç'te kalmalı."
Tıpkı İstanbul'u dolaşınca gördüğümüz çürümeye terk edilen tarihi yapılar gibi... Acaba Galata Köprüsü orada öyle kalırsa tarih korunmuş mu oluyor?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA