Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP vaatlerden oy aldı mı?

Siyaset kulislerinde sadece CHP'nin mektubu değil, beyannameyle gündeme gelen "vaatleri" de tartışma konusuydu. Çünkü CHP'nin 1 Kasım beyannamesine "vaatler" damgasını vurmuştu. CHP'nin bu kez de gençlerden öğretmenlere, çiftçilerden taşeron işçilere, her kesime vaatte bulunması dikkat çekmişti.
Bunda da kuşkusuz CHP'nin 7 Haziran seçimlerine giderken özellikle emeklilere yönelik iki maaş ikramiye vaadinin ilgi görmesi etkili oldu. Bu kez sadece emeklilere bile iki maaş ikramiye değil, gezi ve tatil olanağından, intibak yasasına kadar çok sayıda vaat vardı.
Biraz işin ucu kaçtı gibi ama önemli olan bunun karşılık bulup bulmayacağı. Bu konuda CHP'liler de pek umutlu değil. 7 Haziran'da CHP'nin oy kaybettiği biliniyor. Peki, emekliler oy verdi mi? Sorunun cevabını CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, seçimden sonra şöyle veriyordu: "11 milyon emekli için ciddi vaatler verdik, ancak buna rağmen emeklilerin bırakın yarısını, 4'te 1'i bile CHP'ye oy vermedi. Bunun sebeplerini araştırırsak bana göre en başta güvenilirlik sorunu çıkar."
CHP sonucu araştırdı mı bilmiyorum ama Sağlar'ın yorumu net: "Güvenilirlik sorunu varsa oy yok."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA