Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

O fotoğrafın anlattığı

Önceki akşam, ilk kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 29 Ekim Cumhuriyet Balosu'na katıldım. Külliyedeki ilk cumhuriyet balosuydu ve birkaç gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, farklı bir kutlama olacağını söylüyordu. O farkın ne olduğunu içeri girdiğimizde görecektik. Çok kalabalık olacağı belliydi ve öyle de oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın merdivenlerden inişiyle başlayan kutlamaları izlerken, o kabalalığa baktım.
Çok farklı ve renkli bir topluluk vardı ama benim dikkatimi sosyal medyaya ve dün gazetelere de yansıyan o fotoğraf çekti. Türkiye'nin nerden nereye geldiğini düşündüm. Kürsüde yan yana dizilmiş o fotoğrafın ortaya çıkması hiç kolay olmadı. Ortada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan var. Hemen yanı başlarında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve eşi Şule Akar, diğer iki tarafta ise kuvvet komutanları, eşleri ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve eşi var.
Hep birlikte cumhuriyetin kazanımlarını alkışladılar. Başörtülü başı açık, sivil veya asker ilk kez bir arada cumhuriyetin öyküsünü izledi, Aşık Veysel'in "uzun ince bir yol"unu dinledi. Ve kıyamet kopmadı. Bu, bir devrin kapandığının fotoğrafıydı. Bu yüzden bu fotoğrafın kendisi bir demokrasi zaferi, yani cumhuriyetin demokrasiyle buluşmasının zaferiydi. Tabii bu zafer kolay olmadı. Bazılarımız ağır bedel ödedi, bazen gerildik, bazen kırıp döktük ama yine de çok uçlara savrulmadan bu dönüşümü gerçekleştirdik. Daha iyisini başarabiliriz.
Külliyede her kesimden davetli vardı. Bülent Ersoy, İbrahim Tatlıses, Orhan Gencebay gibi ünlü sanatçılar da; Nihat Özdemir, İbrahim Çeçen, Ahmet Zorlu, Mustafa Süzer, Adnan Çebi gibi işadamları da... Medya patronları Orhan Cemal Kalyoncu, Ferit Şahenk, Turgay Ciner, Erdoğan Demirören, Ethem Sancak ve Ahmet Albayrak da ilgi odağıydı. Medyanın ilgi odağında ise en çok askerler vardı ama Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar dışında kimse medyayla pek konuşmadı.
Milletle devletin buluştuğu bir balo yaşandı. Mekân da etkinlik de güzeldi ama herkesin şikâyet ettiği tek şey, aşırı kalabalık oluşu. Bu yüzden birçok insan Cumhurbaşkanı ve eşiyle görüşemedi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA