Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP İstanbul'un derin sancısı

İstanbul CHP'de il başkanlık yarışı neredeyse genel başkanlık yarışı kadar ilgi çekiyor. Bu yüzden kıran kırana bir yarış söz konusu. CHP kulisleri kaynıyor. Dün kısa da olsa bu konuya değinince CHP'liler hemen harekete geçti.
Öne çıkan üç adaydan, Cemal Canpolat, Çetin Soysal ve Oğuz Soydan'dan söz etmiştim. Ancak Gürsel Tekin'in Soydan'ı değil, Sezgin Tanrıkulu ile birlikte Soysal'ı desteklediği bilgisi geldi. Asıl ilginç olan ise yarışın CHP'li ilçe belediye başkanlarını karşı karşıya getirmesi...
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Canpolat'ı, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, son dakika adayı Gökhan Zeybek'i, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ise Soysal'ı destekliyor.
Bu durumda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki gün ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıda örgütü serbest bırakması, Canpolat'ın şansını arttırıyor. Ancak, sokağa dokunmasıyla bilinen Çetin Soysal'ın şansı da yüksek... Sürpriz olabilir çünkü taban ağırlıkla Alevi de olsa "Alevi Partisi" görüntüsünden rahatsız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA