Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

İstanbul Emniyeti'ndeki değişim

Türkiye'nin şu sıralarda en önemli meselesi hiç kuşkusuz iç ve dış güvenlik. İçeride PKK, dışarıda DAEŞ ve arkasındaki güçler, Türkiye'yi terörle hizaya getirmek istiyor. Başarısız olduklarının en güzel kanıtı, Kürtlerin özyönetim ilan edilen şehirleri terk etmesi.
Tabii bu noktaya kolay gelinmedi, bunda siyasi kararlılık kadar içindeki her türlü "paralel" engele rağmen, güvenlik güçlerinin hassas mücadelesinin katkısı var. Bu başarıyı gölgelemek için şimdi terörü büyük şehirlere taşımak istiyorlar. Onlara karşı da başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerimizde inanılmaz bir mücadele sürüyor.
Bu mücadeleyle nasıl büyük yıkımların engellendiği ileride ortaya çıkacak. Şimdi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün 1 Ekim'de uygulamaya başladığı küçük ama önemli bir uygulamadan söz edeceğim. Bir ara özellikle İstanbul'un büyük caddelerinde çok şikâyet edilen dilenciler ya da peçede satan ve çoğu Suriyeli olan çocuklar vardı. Şimdi farkında mısınız bilmiyorum ama o insanlar pek yok. Nedeni İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın yürüttüğü çok yönlü önleyici çalışma.
Şu ana kadar 5200'ü yetişkin, 1156 çocuk hakkında işlem yapıldı. Bunlar içinde Suriyeli sayısı ise 3685. Yasal işlem yapılan Suriyeliler Pendik ve şehir dışındaki kamplara gönderildi. Bu mücadele de hassas ve suçu önleyici bir mantıkla yürütüldü.
Siyasete de, kurumlara da müdahale edilmediğinde iyi şeyler yapılıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA