Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

PKK-PYD hattındaki siyasal çöküş

Birkaç gündür Diyarbakır merkezli bir haber siyaset kulislerinde konuşuluyor.
HDP ve çevresi yeni bir ateşkes çağrısı yapacak.
Daha önce de aralarında Türkan Elçi, Şahismail Bedirhanoğlu gibi isimlerin olduğu 60 kanaat önderinin imzaladığı ve PKK'yı eleştiren bildiri gündeme gelmişti.
Bu durumda acaba silahların bırakılması gündeme gelebilir mi? Manzara çok açık;
PKK-HDP ve PYD hattında siyaseten derin bir sıkışma yaşanıyor. 7 Haziran sonrası izledikleri bütün siyasetler çöktü. Halk savaşı, özyönetim, hendek ve Rojava siyaseti iflasla noktalandı ve binlerce insan ölüme sürüklendi.
Özellikle Suriye siyasetinde yaşanan çöküşü en çarpıcı biçimde HDP Milletvekili Altan Tan dile getirdi:
"Bugün PKK'nın, PYD'nin Suriye politikası da çöktü. Yani bir Kürt koridoru kurup Hatay'a, İskenderun'a veya Lazkiye'ye kadar uzanma, Amerika'nın da buna sonuna kadar destek vereceği hesaplandı. Bunun böyle olmadığı ortaya çıktı." Bu gerçeğe rağmen HDP aklı ne yazık ki beklenen açıklamayı değil, tam tersi bir şey yaptı. Bütün siyasetleri iflas edince, bu kez Öcalan üzerinden yeni bir siyaset geliştireceklerini açıkladı.
Ne olduğunu da Hatip Dicle açıkladı:
"Öcalan için 50 arkadaşımız açlık grevi yapacak..." Klasik deyimle dağ fare doğurdu. Bu sıkışma, artık halk nezdinde bir ağırlıkları kalmadığını gösteriyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA