Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FERHAT ÜNLÜ

FETÖ’nün fabrikasyon paralel belgesi

TUSHAD… Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekât Dairesi…

Yukarıdaki kısaltmayı ve tumturaklı açılımını daha önce hiç işittiniz mi? Bu köşede rastlamış olabilirsiniz. 2016 senesinde yazmıştım.

Bu TUSHAD; şimdiki adıyla FETÖ, yani Fetullahçı Terör Örgütü, 10 sene önceki adıyla Paralel Devlet, 15 sene önceki adıyla ise cemaatin ürettiği bir fabrikasyon örgüt idi. Ama işte Vikipedia'da bile maddesi var. Ve maddenin kaynaklarının hepsi de Today's Zaman. O La La!

Şöyle yazıyor Vikipedia'nın TUSHAD maddesinde:

"TUSHAD ya da Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekât Dairesi, Türkiye Genelkurmay Başkanlığı da dâhil olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde gizli bir örgüttü. Ergenekon davalarındaki savcılar, davanın 1993 yılında Ergenekon'un talimatıyla dönemin Genelkurmay Başkanı Hurşit Tolon tarafından kurulduğunu iddia ediyor. Tolon, TUSHAD'ın var olduğunu inkâr etti."

Bak sen, inkâr etmiş. Siz var ya; siz FETÖ'cüler, vallahi iflah olmazsınız.

Efendim, TUSHAD denen konuyu işleyeceğim bu hafta. Zira FETÖ, benim 7 Şubat 2012'de yazdığım paralel devlet yazısından önce paralel kavramını kullanmıştı bu belgede. Yani kendilerine paralel denilmesine sebep olan da yine kendileri.

FETÖ, TUSHAD adlı yapının Özel Harp tarafından kurulan bir 'Beyaz Kuvvetler', yani gerektiğinde faydalanılacak sivillerden oluşan bir gizli örgüt olduğunu ileri sürüyordu. Örgüt, kendisine yakın bir polis şefini, Sadettin Yaşar Aksoy'u TUSHAD'ın varlığını ispatlamak için daha sonra tanık olarak Zirve Davası duruşmalarına çağrılmak üzere TUSHAD üyesi diye dosyaya koydu. Ardından bu TUSHAD belgesini, davanın itibarsız itirafçısı İlker Çınar üzerinden mahkemeye ulaştırdı.

PARALEL'İN İSİM BABASI!

Şimdi gelelim Malatya'daki Zirve'den ve Tarsus'taki define kaçakçılığına uzanan bu TUSHAD'la ilgili sahte belgeye... Şöyle diyor belgede:

"MGK kararları neticesinde; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin üniter yapısını ve bekasını tehdit eden, milli birlik ve beraberliği bozmaya yönelik faaliyetler yapan unsurların tespiti yapılmıştı. Tespiti yapılan bu unsurların faaliyetlerinin ortadan kaldırılmasına yönelik olarak tedbir kararlarının alınarak uygulanması kararlaştırılmıştı. MGK kararlarında misyonerlik faaliyetleri irtica ve bölücü faaliyetler sıralamasında ikinci sırada yer almaktaydı. Bu tehdit ortadan kaldırılıncaya kadar profesyonel bir çalışma yapılması öngörülmüştü. Milli güvenliğe karşı tehdit oluşturan bu tür unsurlarla mücadele etmesi için bağımsız ve paralel bir kurumsal yapılanmaya ihtiyaç duyulmuştu. Bu amaca hizmet etmesi için TSK bünyesinde gizli ve bağımsız bir yapılanmaya gidilmişti. Bu yapılanma sizin de hizmette bulunduğunuz Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekât Dairesi'dir."

Demek ki neymiş… FETÖ'ye göre TUSHAD, milli güvenliğe tehdit arz eden unsurlarla mücadele için oluşturulmuş bir 'paralel yapılanma' imiş! Ama bir dakika kardeşim, o zamanlar 'paralel yapı' söylemi henüz dolaşımda değildi ki... İlker Çınar, Zirve soruşturmasının savcısı İsmail Aksoy'a ifade verdiğinde tarih 18 Ocak 2012 idi. Fabrikasyon TUSHAD belgelerinden olan 'Geribildirim' başlıklı bu sahte delilin, bundan da 13 gün önce -5 Ocak 2012'de- hazırlandığını da hatırlatalım.

7 Şubat krizinin patlamasına ve benim o krizin ardından Sabah Gazetesi'nin Pazar Ekinde 'Devlet paralel devlete karşı' başlıklı yazıyı yazmama daha bir ay vardı. Yani FETÖ, henüz kendisine 'paralel yapı' adının konulmadığı bir tarihte, aslında var olmayan TUSHAD'ı, milli güvenliği tehdit eden faaliyetlere karşı kurulmuş 'paralel bir kurumsal yapılanma' olarak nitelendirmişti. Ve bunu yaparken aslında kendisini tarif etmişti.

Bir başka deyişle aslında 'Paralel'in isim babası, bizatihi kendileriydi. İşte FETÖ'nün gerçek veya muhayyel düşmanlarını, kurumları suçlarken aslında kendisini tarif ettiğini gösteren bir kanıt daha.

17. YÜZYIL'DAN KALAN DİJİTAL BELGE!

İmdi… Bir de 2011 senesinde FETÖ'nün hazırladığı bir sahte belgeye bakacağız bu yazıda. Örgütün 2012-2013 döneminde ziyadesiyle kullandığı teknik kumpasların prototipi olan dijital aldatmaca ve sahte delillerin müşahhas örneğidir bu. Çünkü aklımızla alay edercesine 'zaman'ı bile tahrif eden düzmece elektronik belgeler hazırladılar ve Zirve Yayınevi Kumpası Davası İddianamesi'nin eklerine yerleştirdiler.

FETÖ'nün bu kumpasta itirafçı olarak kullandığı İlker Çınar'ın teslim ettiği hafıza kartında mevcut olan dokümanlar 27 saniye içerisinde yüklenmişti. Ve bu belge tutuklanmalara gerekçe oluşturuldu.

Mesela FETÖ'nün Zirve'de kumpas kurduğu isimlerden ilahiyatçı Ruhi Abat, ilk oluşturma ve son erişim tarihleri 2049 olan klasörler kanıt gösterilerek tutuklandı. Daha ötesi şu: Son çıktı alma tarihi 1601 olan bir belge de vardı bu klasörlerde. 17. Yüzyıl'ın dijital belgesi… Âmiyane tabirle yerseniz!

Vikipedia'da olması gereken onca bilgi yokken -ayırarak yazayım- 'yok iken', TUSHAD gibi bir sahte, naylon, muhayyel kurumu Today's Zaman'ı referans göstererek koymuşlar dijital ansiklopediye. Ansiklopedi dediğin gerçek bilgi verir. Sizin hiç mi entelektüel namusunuz yok?

Vikipedia demişken… Elon Musk, "Savaşı kazanan, tarihi de yazar derler; ama kaybedenler sağ kalırsa gidip Vipikedia'da istedikleri gibi tarih yazabilirler" diyordu. İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu da ona şöyle cevap veriyordu: "Kim daha çok editör çalıştırırsa tarihi de o yazar."

Her şeyin gözümüzün önünde yaşandığı bu çağda tarihin yanlış yazılmasına izin vermeyeceğiz. Kendine isabetli biçimde 'paralel' diyen hainlerin yalanlarına inat, hakikate sahip çıkacağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA