Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN SEVER

Bir erkeğin hayatının en zor sorusu

Brezilyalı top model Adriana Lima, Antalya'daki Dosso Dossi Fashion Show'da podyumuna çıktı.
Bendeniz de oradaydım.
Defilenin erkeklerle ilgili notları aşağıda.
Kadınlarla ilgili kısmı ise gelecek hafta.
Kadınlar dünyasında rüzgar mı yoksa toprak mı olmalı? Bir erkeğin hayatının en zor sorusudur bu? Yanıtsız bir sorudur oysa. Yanıt verdiğini düşündüğü zamanlarda bile. Topraksanız eğer, yani bir kadınla kök salmışsanız, bahtiyarsanız dahi.
Renkli kutulara sakladığınız o edepsiz hayalleriniz, arzularınız, erkek avcılığınız ve bu minvaldeki insani zaafınız cümlesi, yani o rüzgar; hiç beklenmedik bir anda kendini hatırlatır. Ansızın, unutmaya çalıştığınız o metruk köşkün içinde kapıları ve pencereleri birbirine çarparak, haylaz bir çocuk gibi dolanır. Ağacın köklerini sarsar.
Rüzgar olmak da kurtuluş değildir. Bir gün, bir apartmanın merdivenlerinden çıkarken duyduğunuz yemek kokusu, gördüğünüz bir çocuk, koyu karanlık bir gece, yalnızlığın göğsünüze oturduğu an, rüzgar gelir duvara çarpar ve ruhunuzun denizlerinde bir anafora dönüşür.
Rüzgar mı yoksa toprak mı olmalı?
Bir erkeğin hayatının önemli bir bölümü, kontrol edilmez bu iki vahşi atın toynak darbelerinin altında şekillenir. Bazen renkli bir lunapark, çoğu zaman da bir cehennemdir.
Çok sayıda güzel kadının, şık kıyafetlerle dolaştığı bir defile, hele içlerinde Adriana Lima varsa, bir erkeğin yukarıda sözünü ettiğim ıstırabının en karikatür halidir. Peşi sıra podyuma çıkıyorlar. Birine bakamadan diğeri, sonra bir başkası.
Arsızlığını saklamaya çalışan gözler sürekli odak değiştiriyor. Görüntüler görüntülerin üstüne biniyor. Sonra hepsi birden renkli bir balon gibi patlayıp, dağılıyorlar.
Arsız hayaller, gözler, düşünceler, hadi sadece elbiselere baktıklarını söyleyenler için ekleyelim, elbiseler, zihnin içinde yörüngesinden çıkmış uzay araçları gibi dolanıp duruyor. Geriye kırılan vitrayın parçalarını birleştirme çabası kalıyor. Ne hazin! Mankenlerin hepsi birlikte sahneye çıktığında bazı erkekler "Cennete düştük," dedi. Oysa tam tersi. Tanrım bu bir cehennem!
Adriana Lima, ikinci çocuğunu yeni dünyaya getirdi.
Yani o büyülü kadının bir kocası var. Böyle bir kadının kocası olmak, erkekler dünyasında 'maymunlar cehennemine' düşmek gibidir.
İnternete baktım, çok şey yazılmış. "Onun egosu buradan Japonya'ya yol olur," en hafifi.
Hepsi derin bir hasedin izlerini taşıyor.
Onları rahatlatmak için Irvin Yalom'un bir sözünü hatırlatayım: "Her güzel kadının yanında onunla yatmaktan bıkmış bir erkek vardır." Teselli ikramiyesi kabul edin!
Adriana Lima ile röportaj yapan Alişan, "Müslüman olursa evlenirim," demiş. Ne diyelim, Allah da onu güldürsün!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA