Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Akıllı teknoloji artık dişe dokunuyor!

Diş sağlığınızı sizden daha fazla düşünen, manuel bir fırçanın bir aylık vazifesini 20 saniyede yerine getiren akıllı fırçalar, elinizi yıkamanızı hatırlatan akıllı saat, bileklikler ve daha nicesi… İşte akıllı teknolojilerin kişisel bakımımız için sunduğu kolaylıklar…

Sağlıklı yaşamın kıymetini salgın döneminde biraz daha iyi anladık. El yıkamanın ne kadar önemli olduğunu, misafiri kolonya ile karşılamanın aslında hijyenik yanının da olduğunu idrak ettik. Ancak asıl önemlisi, akıllı teknolojilerin davranışlarımızın sürekli ve alışkanlık haline gelmesini sağlaması oldu. Örneğin el yıkama konusunda akıllı saatler ve bileklikler elimizi sabunlarken süre tutuyor. Evdeki akıllı cihazlara diş fırçasını da ekledik. Diş sağlığını kaybetmenin ne kadar büyük bir zamana, emeğe, acıya ve bütçeye mâl olduğunu bilen biri akıllı diş fırçasını küçümsemekten vazgeçer.

ALIŞKANLIK HALİNE GETİRİYOR

Evdeki internet bağlantısını kullanan akıllı cihazların sayısı artıyor. Türk Telekom gibi ana omurgayı ve önemli fiber yatırımı olan telekom firmalarının sorumluluğu yükseliyor. İnternet üzerinden sağlık verimizin de taşındığını bilerek güvenlik konusuna yatırım yapmak şart. Artık diş fırçamızı şarj etmek, akıllı telefon ekranından koşu temposunda olduğu gibi diş fırçalama performansını takip etmek çok önemli. Akıllı telefon markası diye bildiğimiz Xiaomi ve Honor, ev elektroniği markası olarak bildiğimiz Philips uzun süredir akıllı diş fırçası konusunda çaba harcıyor. Diş sağlığı konusunda deneyimli Oral B markası da akıllı diş fırçası konusunda tüm bu markalarla rekabet içine girdi. Kalp ritmi, onlarca spor antrenmanı derken el yıkama konusuna da el atan akıllı saat ve bileklikler, doğru alışkanlıklar kazanmamıza katkı sağlıyor. Salgın döneminde bunun nasıl bir kritik öneminin olduğunu hep birlikte gördük.

Dakikada 62 bin fırça darbesi



Philips Sonicare diş sağlığının ve temizliğinin verilerle üst seviyeye çıkmasını sağlıyor. Sonic teknolojisi sayesinde, dakikada 62 bin fırça hareketi ile manuel fırçaların bir ayda yaptığı işi, iki dakikada yaparak, dişlere üstün bir temizlik sunuyor. Sonic hareket ile diş eti çizgisi de dahil olmak üzere ulaşılması zor alanlarda bile sıvıyı dişler arasına nazikçe yönlendiren Philips Sonicare, plağı da etkili bir şekilde ortadan kaldırmaya yardımcı oluyor. Sonicare diş fırçası, diş etlerine nazik davranarak, diş plağını yok etmeye yardımcı oluyor ve dişlerde derinlemesine temizlik sağlıyor. Philips Sonicare, tüm özelliklerinin yanı sıra şık tasarımı ile de dikkat çekiyor. Philips Sonicare Diamond Clean diş fırçası, temizleme, beyazlatma, hassas bakım, derin temizlik ve hassas diş etlerine sahip kişiler için özel olarak tasarlanan diş eti bakımı dahil olmak üzere beş farklı bakım modu sunuyor. Derinlemesine olduğu kadar nazik bir temizlik ve klinik olarak kanıtlanmış sonuçlar sağlıyor. Şık tasarımı ile göz dolduran Philips Sonicare Diamond Clean, cam şarj bardağı ve USB'li seyahat çantası ile birlikte sunuluyor. Tam şarj ile üç haftaya kadar kullanılabilen Diamond Clean elektrikli diş fırçası, seyahat sırasında tercihe göre USB ile dizüstü bilgisayardan veya prizden şarj olabiliyor.

Yapay zeka 'diş' başında!



Akıllı cihazların en önemli farkı her sunduğu hizmeti kişiselleştirmesi. Oral-B Genius X, kişisel fırçalama stillerini değerlendirmek için binlerce insanın fırçalama davranışı bilgisini birleştiriyor ve kullanıcıların daha iyi fırçalama alışkanlıkları elde etmesi için rehberlik ediyor. Oral-B Genius X'in yapay zeka teknolojisi, tüketicilerin fırçaladıkları yerleri takip ediyor ve daha iyi ağız sağlığı için ek dikkat gerektiren alanlar konusunda kişiselleştirilmiş geri bildirimler sunuyor. Oral-B'nin şarj edilebilir diğer bir diş fırçası modeli Vitality, sıradan manuel diş fırçasına kıyasla klinik olarak kanıtlanmış üstün temizlik sunuyor. Farklı spor kulüplerinin renklerinde sunulan diş fırçası alışkanlığının yerleşmesine katkı sağlıyor. İki boyutlu temizlik döngüsüne sahip olan Vitality, her bir dişi çevreliyor ve daha fazla plak gidermek üzere sallanma ve dönme olmak üzere iki farklı hareketle temizleme yapıyor. Diş fırçasının gövdesinde yer alan bir zamanlayıcı sizi, diş hekimlerinin tavsiye ettiği biçimde iki dakika boyunca diş fırçalamanız için uyarıyor.

Telefona bağla ve takip et



Diş fırçalama alışkanlığı kadar nasıl fırçaladığınız da çok önemli. Bu yüzden akıllı diş fırçalarının en önemli farkı da akıllı telefonlarla eşleşip diş fırçalama performansını da yakından takip etmek. Xiaomi'nin uygulamasını telefonunuza indirerek Xiaomi SOOCAS X3 diş fırçası ile eşleştiriliyor. Uygulama üzerinden cihazın şarj durumu ve başlığın kullanım ömrü rahatlıkla görülebiliyor. Şarjı bittiği takdirde içerisinde bulunan şarj standına diş fırçanızı yerleştirerek şarj edilebiliyor. Akıllı telefonlara Bluetooth üzerinden bağlanabilen Xiaomi SOOCAS X3 sonic şarjlı diş fırçası kullanım alışkanlıklarınıza göre ayarlanabiliyor. Xiaomi SOOCAS X3 sonic akıllı diş fırçası şık tasarımı ve diş fırçasında bulunan ileri teknoloji sayesinde oldukça pratik bir şekilde dişlerinizi fırçalamanıza olanak sağlıyor. IPX7 sertifikasına sahip olan SOOCAS X3'ün suya karşı dayanıklılığı bulunuyor. Dakikada 31 bin defa yüksek frekansta titreşim uygulayabilen ve dört farklı modu (Standart-Orta- Hassas-Beyazlatma) bulunan SOOCAS X3, 1000 mAh bataryası ile dört saate kadar şarj edilerek uzun süre kullanmanıza olanak sağlıyor. Dakikada 31 bin defa yüksek frekansta titreşim uygulayabilen diğer şarjlı diş fırçası Xiaomi Mijia Sonic ile dişlerinizi üç ayrı modda oldukça pratik bir şekilde fırçalayabiliyorsunuz. Akıllı telefonlara Bluetooth üzerinden bağlanabilen Xiaomi Mijia Sonic kullanım alışkanlıklarınıza göre kişiselleştirebiliyorsunuz.

Saat başı uyarıyor



Fitbit akıllı saatler, uyku, kalp atışı takibi gibi özel uygulamaları sayesinde sağlığınızı yakından takip etmenizi ve gelişiminizi gözlemlemenizi sağlıyor. Buna ek olarak sağlığımız konusunda daha titiz davrandığımız son günlerde Fitbit akıllı saatleri için geliştirilen Clean Clues saat kadranı ile el hijyeni sağlamayı kolaylaştırıyor. El temizliği için ek motivasyon sağlayan Clean Clue adlı Fitbit saat kadranı, el yıkama konusunda kullanıcıları uyarıyor. Saat başı titreşim ve bildirimle el yıkama uyarısı yapan uygulamayla, elinizi yıkamaya başladığınızda 20 saniyelik geri sayımı da başlatarak el yıkama adımlarınızı tamamlayabiliyorsunuz. Böylelikle bir saatlik süreç yeniden başlıyor.

Otomatik el yıkama



Yeni güncellemeler sayesinde akıllı saatler güncel dertlerimize çare oluyor. Apple Watch OS7 güncellemesi sayesinde otomatik el yıkama algılama ve yeni antrenman türlerini içeren yeni sağlık ve fitness özellikleri, kullanıcıların genel sağlık durumları hakkında bilgi sahibi olmasına yardımcı oluyor. Böylece el yıkama konusunda kendinize hatırlatma oluşturabileceğiniz gibi, otomatik algılama sayesinde 20 saniye yıkama kuralına göre sizi denetliyor ve 20 saniyeyi bitirince de alkışlıyor. Aslında çocuklarınızın da okulda bu kurala uyup uymadığını takip edebilirsiniz.

Sesten daha hızlı titreşiyor



HONOR Choice Usmile Sonic elektrikli diş fırçası, içerisinde yer alan sonic drive teknolojisi sayesinde dakikada 38 bin kez titreşimle diş macununu, dişleri derinlemesine temizleyebilen ince köpüğe dönüştürebiliyor. HONOR'un akıllı ürün stratejisi kapsamında geliştirdiği HONOR Choice Usmile Sonic elektrikli diş fırçası, tek şarjla altı aylık kullanım, sesten daha hızlı titreşim özelliği ve farklı akıllı modlarıyla bir diş fırçasından çok daha ötesini sunuyor. Bu ince köpük, diş aralarında kalan yemek artıklarını, plağı ve parçaları derinlemesine temizliyor. Dört farklı temizleme modu bulunan fırça, bu sayede istenilen türde bir temizliği de mümkün kılıyor. Varsayılan modda belirli bir güçte titreşerek temizleme gerçekleştiren fırça, Beyazlık Modu'nda ise iki farklı frekans arasında titreşimi değiştirerek, daha beyaz dişler sağlıyor. Temizlik ve Yumuşak gibi iki farklı moda daha sahip olan fırça, her modda her bölgeyi en az 30 saniye temizlemeniz için 30 saniye sonrasında titreşerek sizi uyarıyor. Toplamda iki dakika kullanımdan sonra ise otomatik olarak durarak gerekli fırçalama süresini de belirlemiş oluyor. HONOR Choice Usmile Sonic elektrikli diş fırçası, neredeyse bir akıllı telefonunki kadar, 2 bin 500 mAh'lik geniş kapasiteli bataryasıyla ve verimli enerji tasarrufu algoritması sayesinde, günde iki defa ikişer dakikalık kullanımla altı ay boyunca şarj ihtiyacı duymuyor. Pili dolduğunda ise otomatik olarak şarj durarak, pil performansını korumaya da yardımcı oluyor. Fırça hiç kullanılmadan beklediğinde ise bir yıla kadar şarjını koruyor. IP7X suya dayanıklılık sertifikası bulunan diş fırçası, bir metre derinlikteki suda 30 dakika boyunca durabiliyor. Bu sayede fırçanızı tamamen suyun altında yıkayarak hijyenini de sağlayabiliyorsunuz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA