Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Ekranda kavis deneyimi

Ekranlarda kavis olayına önce akıllı telefonlar kapıldı, sonra televizyon ekranları kavislendi ve son olarak monitörler kavis modasından etkilendi. Kavisli büyük ekranda çalışmak, pandemide eve kapanan profesyonellere soluk aldırıyor. İşte karantina günlerinde kavisli ekran deneyimi…

Kıvrılan ekranların patenti alınırken, kavisli ekranlar evlerde televizyonlardan sonra sıradan bir ürün olmaya başlıyor. İlk kavisli ekranlı telefonları hatırlıyorum. Müthiş bir deneyim gibi sunulmuştu. Ancak çok da kullanışlı değildi, sadece sonsuzluk hissinden dolayı kullanıldı. Televizyonlar için de benzer bir şey söz konusu. Kullanıcı kavis hakkını fazlaca veremedi. Ancak monitörde kavis farklı bir deneyimmiş. Bunu hemen söyleyebilirim. Yazı yazarken ekranın yanında kaynak incelemesi yaptığın web sitesinde gezinmek, ekranda fotoğrafta düzenleme yaparken gelen mail üzerinden gelen düzeltmeleri kontrol etmek için ekranın kavisinde turlamak keyifli bir deneyimmiş.

ÇOKLU PENCEREDE ÇALIŞMA
Philips geniş ekrana sahip ürün serisinin yeni kavisli monitörü 346B1C modelini bir kaç aydır kullanma şansı yakaladım. WQHD, 3440 x 1440 çözünürlüğe sahip monitör 34-inç büyüklüğünde ve VA panel ile geliyor. Yani teknik detaylara bakacak olursak, 21:9 geniş ekran formatını kullanan monitör aynı zamanda daha fazla alan ve birden fazla pencerede çalışmak isteyen kullanıcıları hedefliyor. Birden fazla pencerede çalışmak çok keyifli. Sonuçta işlerin kalitesini arttırırken sizi de yormuyor. Mac ya da PC tüm bilgisayarlarınızı sorunsuzca bağlıyorsunuz. Üstelik göz hizanıza göre de ayarlama yapmak çok kolay. Ekranın üstünden ya da altından parmak ucuyla itseniz yeterli oluyor.

BAĞLANTI SEÇENEĞİ ÇOK

Philips 346B1C modelinden gelen USB-C yuvası sayesinde ise taşınabilir ortamdan büyük ekranı sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum. Yok ille de HDMI yuvası kullanmak isterseniz, öyle bir seçenek de mevcut. Yine KVM anahtarı sayesinde iki farklı bilgisayarı bölünmüş ekranda aynı klavye ve fare ile kullanmak mümkün oluyor. Monitörün diğer özellikleri arasında ise LowBlue Modu, Adaptive- Sync ile 180 derece döndürme, eğme ve yükseklik ayarı yer alıyor. VESA desteği de unutulmamış.



İKİ BİLGİSAYARI TEK EKRANDA KULLANIN
Benim işimi fotoğraf, video, sosyal medya ve yazı yazmak şeklinde özetleyebiliriz. Yani çektiğim bir videoya sonradan ses okurken oluşturduğum senaryoyu ekranın yanında görebiliyorum. Bu bana esnek çalışma şansı sunuyor. UltraWide 21:9 formatı yan yana karşılaştırma ve daha fazla hesap tablosu sütunu için daha fazla alan ve üretkenlik sağlıyor. CAD-CAM çözümleri için olağanüstü ayrıntılar isteyen veya büyük hesap tabloları üzerinde çalışan finans çalışanları için de ideal bir çözüm. Ancak dedim ya, benim için olmazsa olmaz değil. Genelde iki ayrı bilgisayarı kullanmam gerekiyor. Hatta eskisi ile yenisini yan yana kullanmam da gerekiyor. İşte böyle durumda MultiClient Entegre KVM anahtarı sayesinde tek bir monitör-klavye-fare setiyle iki ayrı bilgisayar kontrol edilebiliyor.
İnce ve çevrilebilir USB-C konektörü tek kabloyla kolay bağlantı olanağı sunar. Klavye, fare veya RJ-45 Ethernet kablosu dahil tüm çevre birimlerinizi monitörün bağlantı istasyonuna bağlayarak hayatınızı kolaylaştırın. Tek bir USB-C kablosuyla dizüstü bilgisayarınızı monitöre bağlayarak yüksek çözünürlüklü videolar izleyip yüksek hızda veri aktarırken aynı anda dizüstü bilgisayarınızı çalıştırın ve şarj edin.

AİLE BOYU KULLANIMA HAZIR
Dizüstü bilgisayarlar iş, eğlence, seyahat derken her yerde yanımızda ama kullandığımız her cihazla da konuşması şart. İşte her yerde kullanacağımız bilgisayarların basit püf noktası
Pandemi, zamanın ne kadar değerli olduğunu ve akıp giderken unuttuğumuz şeyleri bize hatırlatıyor. Kullandığımız pek çok cihazı evde ofiste ve seyahatte devamlılık için kullanırdık. Şimdi aynı bilgisayarı farklı amaçlar için farklı kullanıcı profilleriyle kullanmayı da tecrübe ediyoruz. Dizüstü bilgisayarı akıllı telefon, saat gibi pek çok ürünle birlikte kullanmak çok önemli.
Kısa bir süre önce, dizüstü bilgisayar kullanıcıları çözümsüz bir sorunla karşı karşıyaydı: Telefonda çalışılması gereken önemli dosyalar ve fotoğraflar varsa, bu dosyalar dizüstü bilgisayara nasıl aktarılabilir? Tüketicilerin bir kısmı bilgisayarlarıyla bağlantı kurmak için sosyal ağ uygulamaları veya kablolu bağlantılar kullanırdı.

TELEFONLA BİLGİSAYAR AŞKI
Huawei dizüstü bilgisayarları ile tüm bu zor ve karmaşık yöntemler ortadan kalkıyor. Telefonda bilgisayara kopyalanması gereken fotoğraf, video ve diğer dosyalar varsa, bu belgelerin tümü artık imlecin basit bir hareketiyle kolayca aktarılabiliyor.
Çoklu Ekran iş birliği ile kabloları ve aracı uygulamaları ortadan kaldırabilir, bilgisayarınız ve akıllı telefonunuz arasında bir bağlantı kurabilir ve basit bir kaydırma ile akıllı telefon ekranını Windows PC'nize yansıtabilir, tek bir dokunuşla yakındaki Bluetooth cihazlarını arayabilirsiniz. Türk Telekom mağazalarında satılan Huawei MateBook D15 gibi uygun fiyatlı bir ürünü ya da daha güncel seçenek isterseniz, MateBook 14 tercih edebilirsiniz.
Çoklu Ekran iş birliği, iki ekranın bir arada birleşmesine olanak tanıyor. Böylece kullanıcı akıllı telefonu doğrudan bilgisayardan çalıştırabiliyor veya ofis belgelerini, resimleri, videoları, sesleri ve diğer dosyaları basit bir sürükle ve bırak yöntemiyle cihazlar arasında paylaşabiliyor.
Çoklu Ekran iş birliği, bilgisayarların ve telefonların da donanımı paylaşmasına izin verdi. MateBook 14 2020 AMD'nin ekranı, telefonunuzun çevre birimleri olarak bilgisayarın klavyesini ve faresini kullanarak tüm anlık mesajlarınızı yanıtlayabileceğiniz geniş bir ekran işlevi görür. Telefonunuzdaki dosyaları açıp düzenleyebilir, sesli ve görüntülü aramaları doğrudan Mate- Book üzerinden yapabilirsiniz.

TEK ADAPTÖR TÜM CİHAZLARA YETER
Sık seyahat ediyorsanız, çantanızı yanınızda getirmeniz gereken her tür cihaz için farklı şarj adaptörleriyle doldurmak ve her zaman her cihazın pilinin azalmasından endişe duymak sinir bozucu olabilir. Yeni MateBook 14, 65W Cep USB-C Şarj Cihazı yalnızca 160 gr ağırlığındadır, bu nedenle çantanızda fazla ağırlık yapmaz ve tüm cihazlarınızı şarjlı tutmanızı kolaylaştırıyor.
Bu tek şarj cihazı aynı zamanda, bilgisayara ek olarak çeşitli akıllı telefonlara, tabletlere ve powerbank'lere güç sağlayabilen birden fazla kullanımı destekler. Böylesine çok yönlü bir USB-C adaptörü, tüm mobil çalışma senaryoları için sağlam bir temel sağlayarak seyahatler için olmazsa olmaz olarak düşünülebilir.



İKİSİ BİR ARADA PARMAK İZİ GÜÇ DÜĞMESİ
Günümüzün hızlı tempolu yaşamında, dizüstü bilgisayarların kilit açma hızı hiç değişmemişken, cep telefonlarının kilit açma hızı gittikçe artıyor. Birçok kullanıcının dizüstü bilgisayarlarının kilidini akıllı telefonlarına daha yakın hızlarda açabilmeleri ve böylece kullanıcıların farklı cihazları arasındaki geçiş hissini azaltabilmeleri dolaylı bir ihtiyaç haline geldi. Bu nedenle Huawei, akıllı telefon parmak izi güvenlik teknolojisindeki uzmanlığını PC ürünleri alanına uygulayarak ikisi bir arada parmak izi güç düğmesiyle yenilikçi bir özellik ortaya çıkardı. Yeni MateBook 14 2020 AMD, bu ikisi bir arada parmak izi güç düğmesi tasarımını Windows sisteminde kullanıyor. Bilgisayarı başlattığınız andan itibaren parmak izi tanıma ile yüz kilidi açma veya parola giriş sistemleri zahmeti ortadan kaldırılır. Yalnızca oturum açma sürecini hızlandırmak ve güvence altına almakla kalmaz, aynı zamanda parolanızı unutmanın ve sistemi yeniden başlatmak zorunda kalmanın güçlükleri de ortadan kaldırıldı.



SENİ HİÇ BİR YERE SIĞDIRAMADIM
Bilgisayar değişir, telefon değişir, tablet değişir ancak içindeki fotoğraf ve videolar değişmesin istersiniz. Onları koruyan, istediğinizde çağıracağınız sihirli bir kutu olsa. Aslında eski disklere benzeyen şekilsiz SSD'ler her yere uyumlu.
Uzun süren araştırmalar sonucu çok severek aldığımız bilgisayarlar kullandıkça ve zaman geçtikçe yavaşlıyor ve istediğimiz performansı tam sunamaz hale geliyor. İster masaüstü ister dizüstü bilgisayarlar olsun sisteminizde özellikle sabit disk (HDD) donanımına sahipseniz bir SSD'ye (Solid State Disk- Katı Hal Sürücüsü) göre; hız, şoka karşı duyarlılık ve güç tüketimi gibi durumlarda eliniz biraz daha zayıf olabilir. Yapılan bağımsız testlerde SSD'ye sahip sistemlerin mekanik diske sahip sistemlere göre en az 8-10 kat daha hızlı olduğu ve şoklara karşı daha güçlü olduğu sonucu ortaya çıkıyor.
Eğer masaüstü bilgisayar kullanıyorsanız, açın kasanızı sabit disk yerine hızlı bir Kingston SSD ile güncelleme yapın. Eğer benim gibi masaüstü bilgisayarları çoktan unuttuysanız, harici SSD olarak kullanmak için 50- 60 veya 100 TLye satılan kutulardan birini alın. USB.30 desteğiyle elinizde harici yaklaşık 1 TB bir diskiniz olsun.
2,5 inç ve M.2 form faktörlerinde olan Kingston A400 SSD açılış, yükleme ve transfer süreleri ile mevcut sisteminizin performansını önemli ölçüde artırıyor. 500MB/s ve 450MB/s'ye varan okuma ve yazma hızları sunan en yeni nesil denetleyicinin yer aldığı SSD, geleneksel sabit disk sürücüye göre 10 kat daha hızlı olmasıyla, yüksek performans, ultra-tepkisel çok görevli çalışma ve daha hızlı bir sistem sağlıyor. Aynı zamanda bir sabit disk sürücüden daha güvenilir ve dayanıklı olan A400, 120 GB-960GB arası kapasitelerde sunuluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA