Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SONAT BAHAR

Beyonce ve LeBron = Rekor

İki isim iki rekor! Biri müzik diğeri spor dünyasının en çok konuştuğu konular oldu geçen hafta. Beyonce ve LeBron James’ten söz ediyorum...

Beyonce'tan başlayayalım yazıya...
Beyonce, 32. galibiyetiyle uzun süredir bu rekoru kimseye kaptırmayan Georg Solti'yi geride bırakarak şimdiye kadar en çok Grammy Ödülü kazanma rekorunu kırdı.



Bu resmen Queen Bee'i Grammy Ödülleri'nin 64 yıllık tarihinde en çok ödül alan sanatçı yapıyor. Müzik dünyasının "Oscar"ı olarak kabul edilen Grammy'nin bu yılki töreninde Beyonce, "en iyi dans-elektronik albüm", "en iyi R&B şarkısı", "en iyi geleneksel R&B performansı", "en iyi dans elektronik şarkısı" kategorilerinde Grammy sahibi olurken, tarihi bir rekora da imza attı.



Diğer rekorsa LeBron James'ten geldi... NBA'de Los Angeles Lakers'ın Oklahoma City Thunder'ı konuk ettiği maçta LeBron James lig tarihine geçti.
Yıldız oyuncu, kaydettiği 38 sayı ile NBA'in bir diğer efsanevi ismi Kareem Abdul-Jabbar'ı geride bırakarak 38 bin 390 sayı ile lig tarihinin en skorer oyuncu unvanını elde etti.



PARALI OLUNCA TWİTTER'A RAĞBET AZALDI
Elon Musk'ın 44 milyar dolar Twitter'ı satın almasının ardından büyük bir kampanyayla hayata geçirilen 'ücretli Twitter aboneliği' pilot olarak başladığı ABD'de 2 ayda sadece 180 bin kullanıcıya ulaşabildi. Bu sayı ülkedeki Twitter kullanıcısının yüzde 0,2'sine denk geliyor.



TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİNİN GÖZÜ SUUDİ ARABİSTAN'DA
Suudi Arabistan İletişim ve Enformasyon Teknolojileri Bakanı Abdullah Alswaha, teknoloji şirketlerinin ülkesine 9 milyar dolardan fazla yatırım yaptığını açıkladı. Bu şirketlerin içinde ABD merkezli olanlar çoğunlukta... 9 milyar dolarlık yatırımın sadece 2,1 milyar doları Microsoft, 1,5 milyar doları ise Oracle imzasını taşıyor.



İŞTE YENİ HARLEY QUİNN!
Yönetmen Todd Phillips, Joker'in devamı olacak Joker: Folie à Deux filminden yeni bir görsel paylaştı. Lady Gaga'nın da Harley Quinn olarak karşımıza çıkacağı ifade ediliyordu. Buna ek olarak film, bir 'müzikal' olarak da tanımlanıyordu. Filmden gelen görüntü bunu doğruluyor... Fotoğraf, Lady Gaga'nın canlandıracağı Harley Quinn karakterine ait...



AMERİKA'DA YUMURTA KRİZİ
ABD'de kuş gribi salgını yumurta üretimini azaltırken, enflasyonun da etkisiyle fiyatlar rekor seviyelere yükseldi. ABD Tarım Bakanlığının gıda fiyatı görünümünü raporuna göre, yumurta stokları, geçen ay 2022 başına göre yüzde 29 azaldı. Bir düzine toptan kabuklu yumurta fiyatı geçen yılın başında yaklaşık 1,5 dolar seviyesinde olurken, yıl sonunda 5 doların üzerine çıktı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA