Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

Yeni Türkiye ve SABAH

SABAH'TAN MEKTUP

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Ağustos'ta yemin ederek göreve başlamasıyla Türkiye yepyeni bir döneme girecek. Erdoğan, bu dönemi "Yeni Türkiye" diye tanımlıyor.

***

Hiç lafı evelemeye- gevelemeye, eğip bükmeye gerek yok.
Yeni Türkiye medyanın asli görevine dönmesi, yani sadece dördüncü güç işleviyle yetinmesi, daha açıkçası kendini hem yasama, hem yürütme, hem yargı erklerinin yerine koyma iddiasından vazgeçmesi demekse, SABAH buna çoktan hazır.
Yeni Türkiye şiddet ve savaş dilinin kayıtsız şartsız terk edilmesi, barış-kardeşlik- uzlaşı döneminin başlaması demekse, SABAH buna çoktan hazır. Yeni Türkiye adalet, hukukun üstünlüğü, hukuk devletinin egemenliği demekse ve herkesin ve de tüm kurumların kendilerini buna göre dönüştürmeleri demekse, SABAH buna çoktan hazır.
Yeni Türkiye, 2023 hedeflerine ulaşmak için toplumun tüm kesimlerinin güçlerini seferber etmeleri demekse, SABAH buna çoktan hazır. Yeni Türkiye, uluslararası toplulukta saygın bir yeri olan, sözü dinlenen, gücünden çekinilen, etkinliğinden zerrece kuşku duyulmayan Türkiye demekse, SABAH buna çoktan hazır.
Yeni Türkiye, insanların mutlu, herkesin iş-güç sahibi olduğu ve tertemiz kentlerde yaşadığı bir diyar yaratmak ise, SABAH buna çoktan hazır. Yeni Türkiye, sokakları çetelerden, devleti Paralel örgütlerden temizlenmiş bir ülke demekse, SABAH buna çoktan hazır.
Yeni Türkiye, son kullanma tarihi çoktan dolmuş klişelerin, bu klişelere dayalı siyasetlerin tarihin çöplüğüne gönderilmesi demekse, SABAH buna çoktan hazır.
Yeni Türkiye, çoktan eskimiş aktörlerin, hem çok yorulmuş hem de çok yormuş figürlerin artık emekli edilmeleri demekse, SABAH buna çoktan hazır.
Özetle, Yeni Türkiye, yepyeni bir hayat demekse, SABAH buna çoktan ama çoktan hazır...
O halde... Merhaba Yeni Türkiye.
***

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA