Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERDAL ŞAFAK

AB'nin penceresi

SABAH'TAN MEKTUP

Önceki akşam Ankara Temsilcimiz Okan Müderrisoğlu aradı: "Ağabey, Avrupa Birliği'nden sana selam var..."
Anladım. Güldüm. Ama sözünü kesmedim.
"Biliyorsun, hafta başında Ankara'ya AB Komisyonu'nun üç üyesi gelecek. Brüksel'den Türkiye'ye her ziyaret öncesinde olduğu gibi, yine Türk kamuoyuna yönelik bir yazı hazırlamışlar. Ve her defasında olduğu gibi, bu yazı için öncelikli mecra olarak SABAH'ı seçmişler. Ne dersin?"
Elbette "Gönder" dedim ve her defasında olduğu gibi tek koşulumu hatırlattım: "Yazının uzunluğu makul ölçüleri aşmasın..."

***

Bakın, bunu gururla vurguluyorum: SABAH sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın da önemli, çok önemli bir gazetesi. Ve de AB'nin Türkiye'deki penceresi.
Avrupa liderleri ve sözcüleri Türkiye'ye mesajlarını duyurmak için hep SABAH'ı tercih ediyorlar. Yıllardır. En azından benim Genel Yayın Yönetmenliği dönemimin başından beri.
Bu tercihte iki kriter etkili oluyor:
1-SABAH'ın Türkiye'nin AB üyeliği sürecini kayıtsız-şartsız desteklemesi.
2-AB'ye ve kurumlarına karşı hep etik ve objektif bir yayın politikası izlemesi.

***
AB Dışişleri ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilci ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini, Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komisyonu Üyesi Johannes Hahn, AB Komisyonu'nun İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides'in ortaklaşa kaleme aldıkları yazının öyküsü kısaca böyle.
Son derece önemli mesajlar içeren yazıyı ilgiyle okuyacağınızdan eminim.
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA