Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Çekler'in 1 numarası Türkiye

Türkiye, Çek üretici Skoda'nın göz bebeği oldu. 2014'te Superb'in ikinci büyük pazarı olan Türkiye, yeni Superb ile birlikte 2015'te Avrupa'da birinci sıraya yükselecek

Skoda Türkiye distribütörü Yüce Auto, Avrupa'da liderliği hedefliyor. 2014'te Superb'in ikinci büyük pazarı olan Türkiye, yeni Superb ile birlikte 2015'te Avrupa'nın bir numarası olacak. Yüce Auto, 2015'te 4 bin 500 adet, 2016'da ise 5 bin 500 adet Superb satışı planlıyor.

1.6 LT DİZEL MOTOR

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, 2014'te Türkiye'de satılan her dört Skoda'dan birinin Superb olduğunu söyledi. Senyücel, "Ağustosta satışa sunacağımız Yeni Superb, bizim için önemli bir model. D segmentinde yer alan Superb Sedan'ın geçen yıl Avrupa'daki ikinci büyük pazarıydık. Bu yıl ise hedefimiz bunu daha ileriye taşıyarak, Avrupa'daki bir numaralı pazar olmak" dedi. Senyücel, Superb'nin ilk etapta 125 ve 150 beygirlik 1.4 litre TSI benzinli motorlarla getirileceğini söyledi. Yeni nesil Superb'in 1.6 litre dizel motor ve DSG otomatik vitese sahip motor seçenekleri ise ekimden itibaren satışta olacak. Skoda yetkili satıcılarının showroom konseptlerinin yenilendiğini de hatırlatan Senyücel, "Dolayısıyla yeni Superb'i de, öncelikle konsepti yenilenen showroomlarımızda satışa sunacağız. Müşterilerimiz, bu çekici tasarıma sahip modelle örtüşecek bir showroom deneyimi yaşayacaklar" ifadesini kullandı.

SKODA BAŞKANI GELİYOR
Yüzde 11 daralan pazara rağmen, yüzde 13.2 büyüme başarısı gösteren Yüce Auto'ya 'teşekkür' mektubu gönderen Skoda yönetimi, bununla yetinmedi. Skoda'nın tepesindeki isim Dünya Başkanı Winfried Vahland, bu hafta Türkiye'yi ziyaret ederek, teşekkürlerini bizzat iletecek.

SUPERB'İN YÜZÜ TOP MODEL ADRİANA
Yenilenen Skoda Superb'in tanıtım yüzü ünlü top model Adriana Karembeu oldu. Skoda, iddialı modeli için Slovak mankeni seçti.

KRİSTAL İLHAM KAYNAĞI OLDU
Çek Cumhuriyeti'nin dünya çapında adından söz ettiren kristal işçiliği, Superb'e de ilham kaynağı oldu. Skoda, bu sanatı Superb'e de taşıyarak, otomobilin farlarında farklı bir tasarım yaratmayı başardı. Detaylı işçiliğe sahip kristal görünümlü farlar, Superb'e seçkin bir duruş kazandırırken, sürücüye daha geniş bir görüş açısı da sağlıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA