Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Amigolara Dodge üretecek

Bursa'da geliştirilip Tofaş tarafından üretilen Egea Sedan, Amerika kıtasında da satılmaya başlanacak. Egea, ilk etapta Meksika pazarına ihraç edilecek ve Dodge Neon olarak satılacak

Fikri mülkiyet hakkı Tofaş'a ait olan Egea Sedan, Amerika yolcusu. Daha önce yeni Doblo'yu 'Ram Promaster City' adıyla Amerika kıtasına ihraç eden Tofaş, bu kıtaya ikinci modelini de göndermeye hazırlanıyor. Toplam 1 milyar dolarlık yatırımla Bursa'da geliştirilip üretilen Fiat Egea ailesinin sedan versiyonu ilk etapta Meksika'da 'Dodge Neon' adıyla pazara sunulacak. Bu sayede Egea, Doblo'dan sonra Tofaş'ın Amerika kıtasına ihraç ettiği ikinci model olurken, Bursa'daki fabrikada üretilen marka sayısı da 7'ye yükselecek.

İHRACAT BU YIL BAŞLI YOR
Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu, Dodge'un Amerika kıtasında güçlü mirasa sahip bir marka olduğunu söyledi. Tofaş'ın Dodge adına üretim yapacak olmasının önemli bir adım olduğunu ifade eden Eroldu, "Egea Sedan ile Dodge markasını portföyümüze katarak Amerika kıtasında bir kapı daha açıyoruz. Dodge Neon'u bu yıl içinde Meksika'ya Bursa'dan ihraç etmeye başlayacağız. Meksika pazarında aracın sadece benzinli motora sahip versiyonları satışa sunulacak" dedi. Meksika pazarının, önemli ve köprü niteliğinde bir pazar olduğunu söyleyen Eroldu, şöyle devam etti: "Yoğun rekabetin yaşandığı bir pazar. Yılda 1.4 milyon adet araç satılıyor. Buna karşılık yılda 3 milyon adetlik üretim kapasitesi var. Türkiye'den misliyle daha büyük bir yapıya sahip."

10 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT
Tofaş, Fiat Egea model ailesinden 2023'e kadar toplam 1.2 milyon adet üretim yapacak. 7 yılda Egea ihracatından 10 milyar dolar gelir elde edecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA