Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞEBNEM BURSALI

Şifre çözüldü

"Coğrafya bir ülkenin kaderini belirler" ise bu söze en uygun ülke elbette Türkiye.
Ortadoğu'yu yangın yerine çevirmeye çalışanlar, burada tamamen İsrail'in çıkarlarını gözetmeye çabalayanlar, İsrail için ABD üzerinden İran, ABD'nin de Rusya üzerine uygulamaya koyduğu ambargolar, bölgedeki yeraltı ve doğal enerji kaynakları üzerinde egemenlik kurma yarışının odağındaki ülke Türkiye.
Ve nihayet, güney sınırımızda Suriye iç savaşı üzerinden oluşturulmaya çalışılan terör koridoru;
Türkiye'nin coğrafya kaderi dediğimizde ne anlatmak istediğimizi ortaya koyuyor sanırım. Tabii bütün bunlar olurken bugün yaşadığımız sorunların asıl sebebi;
Türkiye'nin çok değil, 17 yıl öncesine kadar kendisine biçilen role uygun davranmayıp, artık masada kendisine yer arayan değil, masayı bizzat kuran lider ülke konumuna gelmesidir.
İşte bu yüzden türlü siyasal operasyonlar ve ekonomik terör bombardımanı altındayız. Ama bütün bu saldırılara ve iç ve dış işbirlikçilerine en sağlam cevap;
Cumhur İttifakı ile verildi, veriliyor. Gücünü milli iradeden alan, 16 Nisan halkoylaması ile hedeflerini tayin eden, 24 Haziran ve 31 Mart seçimlerinde milletin bir kez daha vizesini alan Cumhur İttifakı üzerinde oynanmaya çalışılan oyunu sizlere çarşamba günkü ilk yazımızda anlatmış ve "Kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsın şunu bilsinler ki; Cumhur İttifakı, dünden daha sağlam" diye bitirmiştik.
Nitekim, yazımızın çıktığı gün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı yazılı açıklama bunu bir kez daha teyid etti: "AK Parti ve MHP arasında soğukluk veya mesafe varmış iddialarında bulunanların mayası bozuk, mizacı bulanık, maksadı belalıdır. Cumhur İttifakı'nın hisarlarında acaba gedik açar mıyız diye dört koldan üzerimize gelenlere karşı ne tavizimiz ne de tamahımız olacaktır."
Başkan Erdoğan'ın da perşembe günü TOBB Genel Kurulu'nda yaptığı açıklama bütün bu çarpıtmalara son nokta oldu:
"Biz Cumhur İttifakı'nı 15 Temmuz gecesi kurşunların, bombaların altında kurduk. O zaman bu ittifaktan kaçanlar, daha sonra terör örgütleriyle kol kola seçimlere girdiler. Terör örgütleriyle el ele olanlar, bizimle ittifak halinde olamazlar. Türkiye'nin çimentosu Cumhur İttifakı sapasağlam ayaktadır."
Cumhur İttifakı ile ilgili konuyu tekrarlıyorum belki ama sebebi çok açık; Bu ittifak, 15 Temmuz gecesi ihanete ve işgale karşı kuruldu ve Türkiye düşmanlarını değil, 82 milyonu kapsayan bütünleyici bir birliktelikten söz ediyoruz. Bu kesimlerin öncelikli hedefi Türkiye. Her tür vesayete direnen, dimdik duran Başkan Erdoğan ve Cumhur İttifakı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA