Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

Trafik sigortası ve zararla anılmaktan yorulduk artık

Sürekli trafik sigortası, fiyat ve zararla anılmaktan yakınan Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin,”Toplumsal refaha, kalkınma ve huzura faydamız var” dedi

Trafik sigortasında özellikle son 1 yılda yaşanan büyük artış, sigorta şirketlerini gündemin ilk sıralarına oturttu. Bu soruna el atan hükümet, bir kanun tasarısıyla ile çözüm arayışını hızlandırdı.

ÇÖZÜME YAKIN BİR NOKTADAYIZ

Sorunun çözümü için belli bir aşamaya gelindiğine dikkat çeken Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin, "Biz sadece trafik sigortası, zarar ya da fiyatla anılan sektör olmaktan artık yorulduk" diyerek, "Artık herkesin kaybedecek çok şeyi var. Toplumdaki güvenlik ihtiyacının çözümü biziz" değerlendirmesinde bulundu. Çetin'le sektörün ekonomideki yerini ve yeni ürünlerini konuştuk.

Trafik sigortasında sorun çözülüyor mu?
Sektörde sadece tek bir zorunlu üründen 2 milyar liranın üstünde bir zarar var. Çözüme yaklaştığımız günlerdeyiz. Trafik kanunu değişecek. Artık gerçekten hak edene hakkını en hızlı şekilde ödememiz için önümüz açılacak. Kanun tasarısı, Plan Bütçe'de görüşüldü. Çözüme yakın bir noktadayız. Ama, biz sadece trafik sigortası zararla ya da fiyatla anılan sektör olmaktan artık yorulduk. Biz aslında insanların dostuyuz, topum için çok önemli bir fonksiyonumuz var ve bunun ön plana çıkması gerekiyor.

GÜVENLİK ÖNEM KAZANDI

Son yıllarda sigortacılıkta nasıl bir gelişme oldu?
Son 10 sene içerisinde ülkemizde çok ciddi gelişmeler oldu. Hepimizin kaybedecek daha çok şeyi oldu. Şehirlerimiz, konutlarımız, araçlarımız yenilendi, şehirdeki hayat zenginleşti. Toplumdaki güvenlik ihtiyacının çözümü sigorta.

Refahtaki artış sigortaya ihtiyacı artırıyor mu yani?
İnsanların kaybedecek daha çok şeyi olduğu için sigortaya ihtiyaç artıyor. Eskiden boya badana yapardık, ama şuan artık evlerimizde en basit su kaçağında inanılmaz boyutta hasar geliyor. Boyayı yaptırmak için boyacı çağırıyoruz, boyalar eskisi gibi değil, artık daha masraflı oldu ürünler. O yüzden sigortanın devreye girmesi gerekiyor. Bunun da toplumsal refaha, kalkınmaya ve huzura faydası var.

Yenilikleriniz nedir peki?
Geçen yıl Hukuksal Koruma Poliçesi diye, insanların fark etmeden kaskoyla birlikte satın aldığı bir teminatı ürün haline getirdik ve bireylere sunduk. Bu atılım davaların sulh yolu ile çözülmesini kolaylaştıracak. Uyuşmazlık durumunda, kişinin tüm dosya harcı ve avukatlık masrafları da güvence altına alınıyor.

BİRLİK BAŞKANLIĞI İÇİN ADAY OLACAK

Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin, 19 Nisan'da yapılacak Türkiye Sigorta Birliği (TSB) seçimlerinde başkanlığa aday. Sigorta sektörünün TSB öncülüğünde çözemeyeceği hiçbir sorunun bulunmadığını ifade eden Çetin, bunun için sektördeki tüm paydaşların iletişim içinde olması gerektiğini söyledi. Çetin, "Sigorta anlamında toplumun tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceğimiz çözümlerimiz var. Fakat bunları topluma gerektiği şekilde anlatamadığımızı düşünüyorum. Sorunların çözümü iletişimden geçiyor. Bunun en net örneğini trafik sigortalarında yaşıyoruz. Konu şirketlerin sermayesini tehdit eder boyuta ulaştı. Fiyat artışı toplumda yankı buldu ve birçok kesim etkilendi. İşin içinden çıkılamayacak hale gelince bir araya gelindi" dedi.

KİRA GARANTİSİ VERMEYE BAŞLADI

Son dönemde öne çıkan ürünler hangileri?
Ticaretin daha rahat yapılabilmesi için kefalet sigortasıyla birlikte alacak sigortası ön plana çıktı. Yani bir kişinin ticari alacaklarının, karşı tarafa bizim tarafımızdan sigorta edilmesi. Biz bunu bireylere de indirgedik. Örneğin, Güneş Sigorta olarak kira garantisini de vermeye başladık. Ben size geldim, evinizi kiraladım ama işsiz kaldım, kiranızı nasıl ödeyeceğim? Bu durumda sigorta şirketi devreye girecek, altı ay boyunca kirayı karşılayacak. Bu sigortayı ev sahipleri yaptıracak. Bu öyle bir hale gelmeli ki, yıllık kira gelirinden vergi hesaplandığı gibi, sigortası da planlanmalı. Hukuksal korumayı satılabilen bir ürün olarak biz çıkardık.

SEKTÖRE YABANCI İLGİSİ SÜRÜYOR

Yabancıların sektöre ilgisi nasıl?
Genç ve dinamik bir nüfusumuz var. Sigortalılık oranımız da çok düşük. Bu ikisi bir araya gelince iştah kabartıyor. Büyük şirketler çok uzun vadeli planlarla geliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA