Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Şehirler akıllanıyor

Turkcell'in 70 ilde kullanılan akıllı şehir uygulamaları ilk olarak Gaziantep'te tanıtıldı. Akıllı şehir uygulamalarıyla elektrik kesintisi gibi olağanüstü durumlar da yönetiliyor

Baklavası, fıstığı, lezzetli yemekleri ve tarihiyle tanıdığımız Gaziantep akıllı şehir uygulamalarına da adım attı. Turkcell ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projelerle akıllı durak, akıllı kavşak ve parklardaki sulama sistemine kadar her işte teknoloji kullanılmaya başlandı. Elektrik kesintileriyle oluşan olağanüstü durumların da akıllı şehir uygulamasıyla yönetilebileceğini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, en büyük harcama kalemlerinde tasarruf etmeyi hedeflediklerini ifade ederek, "Sulama sistemlerinde yüzde 25'lik su tasarrufu sağladık. Turkcell'le hayata geçirilen uygulamalarla yıllık 30 milyon TL tasarruf sağladık" dedi.

KESİNTİYLE BAŞA ÇIKILABİLİR

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş da, akıllı şehir uygulamalarıyla ülke genelinde elektrik kesintilerinin önüne geçmenin mümkün olacağını söyledi. Kocabaş, "Akıllı teknolojilerle şehrin kaynakları önceden tespit edilebiliyor, arızaları önlemede ve farklı enerji kaynaklarına yönlendirmede de kullanılabilirler. Şebekedeki dalgalanma ve referans değerlerin anlık izlenmesi ve ölçülmesi ile bazı arızalar önceden tahmin edilebilir. Böylece elektrik kesintilerinden etkilenme minimuma indirilebilir" açıklamasını yaptı.

ÇOCUK GELİNLERİ YAZILIMLA BULACAK
Şehirde çocuk gelinlerle ilgili sosyal sorunlar olduğuna da dikkat çeken Belediye Başkanı Fatma Şahin, şöyle konuştu: "Eğitim dışında kalan çocuklarımızı öğrenebilmek için yazılım oluşturduk. Yılda 5 bin çocuk zorunlu eğitimini tamamlayamıyor. Yazılımla tek tek bunları analiz ve takip edeceğiz. Pilot çalışmayı tamamlarsak bunu Türkiye genelinde projeye çevirmek isteriz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA