Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Mükemmel 4.5 G reçetesi

4.5G'den verim alabilmek için doğru telefonu seçmeniz önemli. Ses kalitesi için VoLTE desteği, hızlı internet için de kategori 6 ya da üzeri uyumlu cep telefonu şart. Böylece hem hızınız artacak hem de videoları takılmadan izleyebileceksiniz

Yeni nesil mobil internet servisinden maksimum verim almak için seçeceğiniz cihazın ses kalitesi için VoLTE desteği, yüksek hızlı internet için kategori 6 ve üstü uyumlu telefon olmasına dikkat edin. Şebekenin tüm yeteneklerinden faydalanmayı sağlayacak bu teknolojiler internet paylaşım hızını artırırken, telefonda konuşma kalitesini de yükseltiyor.

1 NİSAN'DA BAŞLIYOR

Akıllı telefonlar 1 Nisan'da başlayacak yeni mobil internet altyapısından faydalanmak için en önemli araç. Bizim 4.5G olarak adlandırdığımız, yaygın kullanımıyla Uzun Dönemli Gelişim adı verilen çift taşıyıcı desteğiyle hızlar minimum saniyede 225 MB, maksimum saniyede 600 MB seviyesine ulaşıyor. Son bir yılda piyasaya sürülen amiral gemisi telefonlar bu desteğe sahip. Yani telefonda kullanılan güncel modemler yüksek hızları desteklerse sosyal medya hem paylaşımlarınız hızlanacak hem de kesintisiz video izlemenizi sağlayacak.

GÜNCEL MODEM OLMALI

Toplama bilgisayar kullananlar cihazlarını güncellemek istediğinde anakart, işlemci veya modemlerinin yenisini alarak bunu yapardı. Akıllı telefonlarda modemleri güncellemek yeterliydi. Ancak şimdi telefonları yeni modelleriyle değiştirmekten başka çare yok.

İNTERNETTE HIZ İÇİN KATEGORİ 6 UYUMLU CEP GEREKİYOR
Qualcom Snapdragon platformunun güncel modemlerini kullanan kategori 6 ve üstü telefonlar yüksek hızlı interneti garanti ediyor. Qualcomm Snapdragon 820 serisi platformlar ise hızı kategori 9 seviyesine çıkarıyor. Geçen ay Barselona'da tanıtılan Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge telefonların Snapdragon sürümü ürünler gelirse yüksek hız desteğini kullanacak. Telefondaki modemlerin hızları teorik değerdir. Yani canlı şebekede hız daha azdır. Çoğu zaman bu hızların 10'da birini bile görmek mümkün olmaz.

WEB'DEN YILDIRIM KONUŞMA

80'lerin başında sabit telefonlarda yıldırım bağlantı seçeneği vardı. Bekleme olmadan santral görevlisi telefonunuzu bağlardı. 4.5G şebesinin internet bağlantısı üzerinden ses taşımayı sağlayan VoLTE teknolojisini destekleyen telefonlar bir saniyeden az bir sürede telefon çalmasını sağlıyor. Üstelik karşı tarafta da aynı teknolojiyi destekleyen telefon varsa, billur gibi bir ses kalitesiyle konuşmak mümkün oluyor.

SOYSAL MEDYA VE HD SES KALİTESİ
Yüksek çözünürlüklü HD kalitede konuşma avantajı sağlayan VoLTE teknolojisi 4.5G şebekesinin yetenekleri arasında yer alıyor. iPhone, Samsung, Sony, HTC ve yerli markaların piyasaya sürdükleri telefonlarda VoLTE desteği var. iPhone 6S ve 6S Plus saniyede 300 MB veri indirme hızına sahip. Samsung Galaxy serisinin önemli bölümü kategori 6 ile 9 desteğine sahip. General Mobil'ın piyasaya sunacağı GM5 Plus kategori 7 sınıfı desteğiyle, ekonomik telefonlarda mobil hızlı internet deneyimi sunacak.

HIZLI ŞARJ VE UZUN PİL ÖMRÜ
4.5G servisiyle akıllı telefonlar frekanslar arası dans etmekten çabuk yorularak pil tüketimini hızlandıracak. Bu yüzden yeni alacağınız telefonun hızlı şarj olması ve pil kapasitesinin yüksek olması gerek. Eğer buna sahip değilseniz, yanınızda yedek pil deposuyla dolaşmanız zorunlu. Son dönemde piyasaya çıkan telefonlarda USB C girişi sayesinde hızlı şarj özelliği bulunuyor. Qualcomm Snapdragon serisinde uzun süredir hızlı şarj konusunda uyumlu platform sunuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA