Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Lüks teknolojik oyuncaklar

Teknoloji firmaları lüks tutkusuna cevap veren ürünler için koları sıvadı. Telefon ve bilgisayarların fiyatı mücevherlerle yarışıyor. En pahalı tekno oyuncak ise 56 bin TL’lik Apple Watch Edition

Teknoloji markaları, lüks tutkusunu içinde barındıran tasarımları tüketiciye daha fazla sunmaya başladı. Apple, 128 GB depolama kapasitesine sahip iPhone 6S Plus telefonu 4 bin 300 TL etiketle satıyor. HP, lüks giyim markası mağazada dizüstü bilgisayarı tanıtıyor, sonra da 6 bin 500 TL'lik fiyatla ön siparişe sunuyor. Türkiye'de satılan bir diğer lüks cihaz ise altın kaplama Apple Watch Edition. Özel kayışıyla 56 bin TL'ye satışa sunulan ürünün teknoloji mağazalarındaki en pahalı dijital oyuncak olduğunu söyleyebiliriz.

KURUMSAL TERCİH
Akıllı telefonlardan önce Nokia'nın lüks tutkunları için sunduğu Vertu markası ayrıcalıklı servis sunuyordu. Apple ise lüks marka algısını ayrıcalıklı ürün tasarlayarak yakalamaya başladı. Üstelik gelişmiş ülkeler için erişilebilir bir lüks marka yaratmaya çalıştı. Şimdi tasarımları ve kullandığı renkler trendleri belirliyor. Önceleri sadece Uzakdoğu ve Ortadoğu kültürünün parçası olarak kabul edilen altın (Gold) ve kırmızı altın (Rose Gold) kaplama akıllı telefon, dizüstü bilgisayar ve tabletler artık tüm dünyada ciddi talep görüyor. Kurumsal teknoloji ürünlerinde bile tasarım öne çıkıyor. Çok ağır hantal dizüstü bilgisayarlar yerini ince, hafif ve şık tasarımlara bırakıyor.

ÇALIŞAN MORALİ ARTIYOR
Redshift'in yaptığı araştırmaya göre, BT yetkililerinin yüzde 69'u mobil cihaz konusunda PC tasarımının da önemli olduğunu düşünüyor. Katılımcıların yüzde 77'si iyi tasarıma sahip bilgisayarların çalışan memnuniyetini de artıracağı görüşünde. Uzmanlar bu değişime 2020'ye kadar işgücünün yaklaşık yüzde 50'sini oluşturması beklenen Y kuşağının yön vereceğini belirtiyor. Dizüstü ve tablet kullanımına okul döneminde başlayan bu nesil, tasarım ve fonksiyon arasında tercih yapmak istemiyor.

ROBOT LIAM APPLE'I GERİ DÖNÜŞÜM ZENGİNİ YAPTI
Apple iPhone SE'nin lansmanı sırasında Robot Liam'ı da tanıttı. Liam yılda 1.2 milyon iPhone'u söküyor. Bir söküm işlemi 11 saniye sürüyor. Bu işlem iPhone'un yüzde 97 başarıyla geri dönüşümünü sağlıyor. Yapılan işlemler sonucu elde edilen metaller yeni ürünlerde kullanılıyor.

MACBOK KIRMIZI ALTIN RENGİNDE GÜÇLENDİ
USB sürücü girişi, 12 inç ekranı ve çok hafif tasarımıyla şaşırtan Macbook Rose Gold, yani kırmızı altın seçeneğiyle güncellendi. 8 GB bellek ve 512 GB flash depolama alanına sahip, Turbo Boost ile hızı 2.7 GHz'e ulaşan, 1.2 GHz çift çekirdekli Intel Core m5 işlemciye sahip Macbook, KDV dahil 6 bin 300 TL'ye satılacak.

ALTIN KAPLAMA HP DİZÜSTÜ AÇIK ARTIRMADA
HP'nin 18 ayar altın ve elmaslarla bezenen Spectre serisi dizüstü bilgisayarları, New York Times Uluslararası Luxury Konferansı'nda sergilendi. Ürün, mayıstaki Cannes Film Festivali'nde açık artırmaya çıkarılacak ve geliri Nelson Mandela Vakfı'na bağışlanacak. Fiyatı ise 6 bin 500 TL.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA