Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Direnenlere ‘vur’ emri

FETÖ darbe girişimi nedeniyle 15 Temmuz gecesi İstanbul Acıbadem ve Ankara Ulus'taki binaları teröristler tarafından saldırıya uğrayan Türk Telekom yetkilileri, o gecenin ayrıntılarını açıkladı. Darbeci pilotların kullandığı helikopterden Ümraniye'deki teknoloji binalarına ateş açıldığını söyleyen yetkililer, "Helikopter binamızın hemen yanındaki yere iniş yaptı. Binamızdaki kurşun izleri, o kara gecenin en büyük kanıtı" dedi.

HALK DİRENİŞE GEÇTİ
Acıbadem'de gelişen olayları anlatan yetkililer şu bilgileri verdi: "Askerler, Acıbadem Caddesi üzerindeki iki trafik ışığı arasındaki bölgede, yüzbaşının talimatları doğrultusunda hareket etti. Arkadaşlarımız, darbeci yüzbaşının, "Direnenleri vurun" emrine şahitlik etti. Bu sırada darbeye karşı koymak üzere halk direnişe geçti. Acıbadem Mahallesi muhtarımız Mete Sertbaş da bu sırada şehit oldu." 15 Temmuz gecesi Türk Telekom Acıbadem bölge binasında, bir nöbetçi memur, 7 güvenlik görevlisi ve bir nöbetçi şoför olmak üzere toplam 9 çalışanları bulunduğunu belirten yetkililer, olayın sabah saatlerine kadar devam ettiğini vurguladı.

'İLETİŞİMİN OMURGASINI KORUDUK'
Türk Telekom yetkilileri internet omurgasının fedakârca korunduğu ifade ederek şu açıklamaya yer verdi: "Türkiye'de iletişimin kesilmemesinin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Son yıllarda oluşturduğumuz yedekli altyapımız sayesinde hiçbir binamızda fiilen personel bulundurma zorunluluğu olmadan operasyonlarımızı gerçekleştirebilmekteyiz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA