Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Hızlandıran iş ortağı!

GarantiPartners bulut teknolojisi, girişimcilerin iş kurma hayallerine, sosyal medya, paylaşımlı ofis ve internet desteğiyle farklı yetenekler kullanarak destek oluyor. Girişimciler GarantiPartners’ın hızlandıran iş ortağı programında 1 yılda dijital iş yapma yeteneği kazanıyor

Birbirinden farklı 16 girişimci Garanti Bankası hızlandırma programı GarantiPartners'ta dijital iş yapma yeteneklerini artırarak büyüme şansı yakalıyor.
Yaklaşık 3.5 milyon TL desteğin verildiği hızlandırma programında dijital pazarlama, bulut hizmetleri ve GarantiPartners ilişki ağından faydalanma imkânı sunuluyor. Hızlandırma programının yönetimi Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği'nin kurduğu BUBA Melek Yatırım ağı www.buba.com. tr tarafından yapılıyor. Açık ofis hizmetinden maksimum 1 yıl kullanım şansı veriliyor.

YETENEKLER ARTIYOR
Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcıları Nafiz Karadere ve Didem Dinçer Başer programın detayları hakkında bilgi verirken ortaya çıkan girişimlerin kendilerini de heyecanlandırdığını dile getiriyorlar.
Karadere, "Biz KOBİ'lere uzun süredir destek veriyoruz. Ancak burada krediden daha önemli olan şey şu: Projeyle yetenekler kazandırarak girişimlerin sadece büyümeye odaklanmasını sağlıyoruz. Çok hızlı büyüyen bu şirketlerden hisse istemiyoruz. Bu yetenekler, 1 yılda hayallerine ulaşabilecek yetkinlikleri kazanmak için düzenli olarak mentorlardan eğitimler alıyorlar" diye konuştu.

GİRİŞİME AÇIK BANKA
Didem Dinçer Başer de mobil dalga ile dijital dönüşümün seyrinin değiştiğini vurgulayarak, tüm dijital girişimcilere açık banka olduklarını şöyle anlatıyor:
"Garanti Bankası'nın müşterilerinin 2.2 milyonu sadece mobil bankacılık kullanıyor. Mobil uygulamalar girişimcilerin bir anda milyonlarca müşteriye ulaşma şansını artırıyor. İnternet girişimleri çok daha hızlı büyüyorlar. Biz büyürken onların da dijital pazarlama, bulut teknolojileri ve benzeri konularda daha yetenekli olmalarını sağlıyoruz. Bizim ana ortağımız BBVA, startup'larla ilgili önemli işler yapıyor. Bir ekip olarak çalışıyoruz. Open Talent tarafında yarışma düzenliyoruz. Türkiye'den girişimcimiz Londra'da finale kaldı. Her platformda bankacılık hizmeti sunmak için dijital girişimcilerin açık platformuna (OPEN API) yatırım yaptık. Girişimcilere açık bankayız."


HIZLI DONDURAN DA VAR ONLİNE DANIŞMAN DA
GarantiPartners girişimleri arasında hızlı dondurucu ile hızlı büyüme potansiyeli olan girişimler de var, düşük maliyetli elektrik dağıtıcısını bulmaya yardımcı olan girişimciler de.
Kullanıcıların birbirlerine Whatsapp veya Facebook aracılığıyla hediye gönderebileceği dijital bir platform olan Fiyongo, gençleri hedefleyen girişimler de hızlandırıcı programında yer alıyor. Online alışveriş ve iletişim platformu olan Art50; sanatçı, koleksiyoner ve tüm sanatseverleri aynı çatı altında buluşturmayı hedeflerken, Otsimo gibi sosyal projeler de hayat bulma şansı yakalıyor.

POLTIO
Soru soran altın buluyor!
Pazar araştırması yaparken veya toplumun bir konuyla ilgili nabzını tutmak istediğinizde internet ortamında anketler düzenleyen Poltio harika bir çözüm sunuyor. İstediğiniz konuda ve yapıda sorular oluşturup, sadece sosyal medyada takipçilerden oluşan topluluğa değil Poltio'nun oluşturduğu farklı demografik topluluğa ulaşma şansı sunuluyor. Gelir modeli, reklam, pazar araştırması hizmetleri ve özel projeler üzerine kurulu Poltio 2015 yılında GarantiPartners'a dahil oldu. GarantiPartners ile gittiği Silikon Vadisi gezisinde dünya devleri ile görüşme ve işbirliği yapma şansı yakaladı. Aylık 8 milyon tekil oy performansına sahip.

ICYWAVE
Hızlı soğutarak işi büyütüyor
Televizyon karşısına geçtiniz ve sıcak yemeklere eşlik edecek içeceğin soğumasını beklemek işkence halini alabilir. Mikrodalga cihazların tersini yapan IcyWave'in hedef kitlesini restoran, hotel, yat ve laboratuvarlar oluşturuyor. IcyWave 30 derecedeki bir içeceği 2 dakikada 5 dereceye soğutan enerji tasarruflu buzdolabı üretiyor. Aldığı mentorluk sayesinde pazarlama ve tanıtım alanında gelişerek, 2016 yılında ilk yurtdışı distribütörüyle anlaştı ve ilk yurtdışı satışını gerçekleştirdi.

EXPERTERIA
Uzman danışman ve ilişki ağı
Yeni bir ülkede veya sektörde adımlar atacaksınız. Ancak ilişki ağınız ve yetkinliğinizin yeterli olmadığını düşünüyorsanız, internette ve yüzyüze danışmanlık hizmeti veren Experteria çözüm sunuyor. Müşterilerinin ihtiyaç duyduğu bilgiye, sektör uzmanlarının görüş ve deneyimleri vasıtasıyla; hızlı, hukuka uygun ve en düşük maliyetle ulaşmalarını sağlamayı amaçlıyor. Girişimin hedef kitlesi: Uzmanlık ihtiyacı olan tüm firmalar. Gelir modeli ise uzmanlarla müşterileri bir araya getirerek, müşteriden alınan ücretler üzerine kurulu.

SEÇELEKTRİK
Elektrik maliyeti cebi yakmasın!
'Ben onlarla tanışana kadar elektriği farklı dağıtıcılardan alabileceğimi bilmiyordum' diyen pek çok ev kullanıcısı var. Elektrik tedarikçilerinden temin ettiği en uygun fiyatları tüketicilere sunarak, site üzerinden hizmet sözleşmesi imzalamalarına olanak veren" İndirimli Elektrik Karşılaştırma ve Satın Alma Platformu" SeçElektrik'in hedef kitlesinde meskenler ve KOBİ'ler yer alıyor. 2015 yılında kurulan ve aynı yıl GarantiPartners'a dahil olan girişim, 2016 yılında yatırım aldı ve ilk satışını gerçekleştirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA