Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Pil derdine çare

Kapasite artışı sağlayacak ve az tüketecek lityum iyon piller yakın zamanda derdimize tek çare olacak. Samsung’un yaşadığı kötü deneyimin sebepleri açıklanınca inceltme operasyonlarının riskli olduğu ortaya çıktı

Akıllı telefonlarda 1 günden fazla pil ömrüne ulaşmak için tek çare kapasite artışı ve enerji tasarrufu. Pil tasarruf modu olmayan telefon artık yok. Android, iOS veya Windows hangi işletim sistemine sahip olursa olsun tüm telefonların tasarruf modu mutlaka var. Telefonunuzu tek tuşla güç tasarrufu moduna aldığınızda SMS, telefon görüşmesi ve saat gibi temel kullanımlar dışında tüm özellikleri kapatarak şarjınızı çok daha uzun süreler de kullanmanıza olanak sağlıyor. Hızlı şarj özelliği de artık standart özellikler arasında sayılıyor. Genelde 10 ile 20 dakika arasında şarj sayesinde yüzde 50'den fazla pil ömrü elde etmek mümkün oluyor. Ancak bunlar tek başına pil ömrü için çare değil.
Lityum iyon pil teknolojisinde fiziksel kapasitenin sonuna doğru geliyoruz. Ağırlık ve kalınlıktan yakınmayanlar için 4 bin mAh üstünde pil kapasitesine sahip telefonların sayısı artıyor.

İNCELİK RİSK OLDU
Samsung, geçtiğimiz hafta Note 7 serisiyle ilgili yaptığı derinlemesine araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Firma yetkilileri bundan sonra cihazların daha detaylı test ve incelemeden geçeceğini açıkladı. Ancak asıl önemlisi yüksek kapasiteli pilin ince tasarım ve lehimlerdeki sivri uçlardan olumsuz etkilendiğinin ortaya çıkmasıydı. Tüm bu sonuçlara baktığımızda lityum iyon pillerin kapasitelerinin sınırına çok yaklaştığımız kesin.

TAŞINIR PİL DEPOSUNDAN FARKSIZ
Lenovo VIBE P1'den sonra pil deposu gibi telefon tabirini hak eden ikinci modeli de piyasaya sürdü. P2 modeli 5100 mAh pil kapasitesi çok zorlayan kullanım senaryolarında bile 3 günü rahatlıkla tamamlamayı hedefliyor. P2 aynı zamanda parmak izi okuyucu özelliği ile de kişisel güvenliği artırmayı hedefliyor. Bu kadar yüksek kapasiteye rağmen ağırlık ve incelik sizi üzmüyor.

FOTOĞRAFLAR ŞARJI ÜZMEDİ
ZenFone 3 Max, 4100 mAH'lik şarj kapasitesine sahip bataryasıyla son derece uzun süreli kullanım imkanı sağlıyor. 175 gram ağırlığında ve 8.3 mm'lik inceliğe sahip ZenFone 3 Max, ters şarj özelliği ile taşınabilir güç kaynağı haline de getirilebiliyor. ASUS PixelMaster 13 Megapiksel arka kamera ve 5 megapiksel ön kameraya sahip ZenFone 3 Max, süper çözünürlük modu ile 52 megapiksel fotoğraf oluşturabilme özelliğine sahip.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA