Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Yerli ve milli ‘Yaani’

10’uncu kez gerçekleştirilen Turkcell Teknoloji Zirvesi’ne, yerli ve milli yapay zekâ Yaani damga vurdu. Turkcell mühendisleri tarafından geliştirilen yerli arama motoru, e-posta servislerini de sunacak

Turkcell'in 10'uncu kez düzenlediği Teknoloji Zirvesi'nde yerli ve milli yapay zekâ şovu yaşandı. Kalabalık bir yabancı basın mensubu grubunun takip ettiği zirvede, Turkcell mühendislerinin geliştirdiği yerli ve milli yapay zekâ 'Yaani' sesli asistan da dünyaya tanıtıldı. Türkçe konuşan ve komutlara yanıt veren Yaani, yerli arama motorunun üst versiyonu olarak hizmet verecek.

ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTE KULLANILACAK
Sahnede Yaani'ye Türkçe komut vererek şirket bilgilerini gören, sipariş veren ve randevu alan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, yapay zekanın hayatın her alanına gireceğini söyledi. Erkan, "Yaani Türkiye'nin ilk yerli arama motoru. Yakın zamanda hem kurumların hem de bireylerin kullanabileceği yerli e-posta servisini de Yaani üzerinden sunacağız. Yaani yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ile buluşacak" dedi.

3 YILDA 16 MİLYARLIK YATIRIM YAPACAĞIZ
Turkcell'in uzun süredir 5G üzerine çalıştığını anlatan Erkan, "İnternete bağlı 50 milyar cihazı hayata geçirmenin yolu 5G'den geçiyor. Buna hazır olmamız lazım. Bugün İstanbul'da, Ankara'da ve İzmir'de 5G sinyalini vermeye başladık" diye konuştu. Turkcell'in kurulduğu günden bugüne 50 milyar liralık yatırım yaptığını aktaran Erkan, 3 yılda 16 milyar liralık ilave yatırım yapacaklarını aktardı.



SÜRÜCÜSÜZ ARAÇ ZİRVEDE
Zirvede ana salondaki konuşmaların yanı sıra 'pazarlama', 'iş', 'yaşam', 'toplum' ve 'bugün' başlıklı 5 ana paralel salon yer aldı. 70'in üzerinde yönetici ve uzmanların katılımıyla gerçekleşen panellerde, yapay zeka, dijital insan, akıllı bina ve çevre gibi konular ele alındı. Zirvenin yoğun ilgi gören başlıklarından biri de EasyMile EZ10 oldu. Turkcell ve Ericsson işbirliği ile Türkiye'de ilk kez kullanıcı deneyimine sunulan sürücüsüz araç EZ10, hassas sensörleri sayesinde çevresinin 360 derecelik resmini çiziyor. Böylece durması, ilerlemesi, hızlanması veya yavaşlaması gereken anlara güvenli şekilde karar veriyor. Dünyanın ilk 5G destekli katlanabilir telefonu Huawei Mate X de zirvede ziyaretçilerle buluştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA