Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FERHAT ÜNLÜ

İmamoğlu’nun tatiline denk gelen afetler!

Tarih: 17 Ağustos 2019.

Sağanak yağış İstanbul'da etkili oldu. Başta Eminönü ve Üsküdar olmak üzere pek çok ilçede sel meydana geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, o gün tatildeydi. İstanbul'u sel alınca lütfedip birkaç saatliğine tatiline ara verdi İmamoğlu. İstanbul'a geldi, 'yaptığı incelemelerin ardından gerisin geri Bodrum'a döndü.

Tarih: 24 Ocak 2020.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6,8 deprem afeti sonrasında Elazığ'da görüldü. Sel afetinde İstanbul'da bulunmayan İmamoğlu'nun kendi sorumluluk alanında olmadığı halde afet bölgesine gitmesi bir anlığına büyük takdirle karşılandı! Çok geçmeden İmamoğlu'nun, Erzurum'un kayak beldesi Palandöken'e tatile giderken Elazığ'a şöyle bir uğradığı anlaşıldı.

Tarih: 24 Ocak 2022.

İstanbul, meteorolojiden yapılan sistematik uyarılar sonrasında şiddetli bir kar yağışına maruz kaldı. Beylikdüzü ve Başakşehir başta olmak üzere pek çok bölgede etkili olan kar yağışı sonrası yollar felç oldu. Trafik tıkandı. Saatlerce, hatta 24 saati aşkın süreyle evine ulaşamayan, mahsur kalanlar oldu. İBB Başkanı İmamoğlu, bütün bunlar olurken İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott ile birlikte Rumeli Kavağı'nda bir balıkçıda görüntülendi. İmamoğlu'nun İBB Sözcülüğü'ne getirdiği Murat Ongun -ki bir ara 'de facto' olarak İBB'nin 'İletişim Direktörlüğü'nü yürütüyordu- ise o sırada İsviçre'de kayak tatilindeydi ve İmamoğlu'ndan aldığı talimat gereği, tatilini yarıda kesip dönmedi.

MATEMATİĞİN SINIRLARINI ZORLAYAN BAHTSIZLIKLAR!

Tarih: 9 Temmuz 2022.

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış sonrasında Esenyurt, Beykoz ve Sarıyer başta olmak üzere birçok ilçede su taşkınları meydana geldi. Sel, en çok Esenyurt'u vurdu. 18 mahallede 134 ev, 15 iş yeri ve 3 fabrika, 1 cami ve 1 dernek binası sel suları altında kaldı.

2020'de yaşanan selin ardından su baskınlarının yaşandığı Esenyurt Pınar Mahallesi ile Yeşilkent Mahallesi arasında akan Haramidere sabaha karşı şiddetini artıran yağışla birlikte taştı. Civardaki sokaklarda bulunan binaların bodrum katlarını ve işyerlerini su bastı.

Sel afeti üzerine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Konya'daki bayram programını yarıda kesip İstanbul'a döndü ve afet bölgelerinde sel mağduru vatandaşlarla buluşup incelemelerde bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, sel bölgesindeydi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ise İstanbul'da bulunmadığı ertesi gün anlaşıldı. İmamoğlu, tepkiler üzerine "Bayram günü ikindi saatlerinde ailemle il dışındaydım" diye tweet attı ve ayrıca sel afetiyle mücadeleyi şehir dışından koordine ettiğini yazdı.

İmamoğlu'nun, Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Faralya'da lüks bir otelde tatil yaptığı ortaya çıktı. Böylelikle İstanbul'daki son sel afeti, İmamoğlu'nun doğal felakette dördüncü kez tatilde olduğunu göstermesiyle kayıtlara geçti.

İMAMOĞLU'YLA DERİN EMPATİ!

İmdi… Bir yönetici, bu tür afetlere tatildeyken de yakalanabilir! Afetlerin tatile ya da tatillerin afete bu kadar sık denk gelmesi matematik biliminin sınırlarını zorlayan bir şey olsa da hayat, çoğu zaman matematiksel değildir! Her şey mümkün. Bununla birlikte her afetin, İBB Başkanı'nın tatiline denk gelmesi de hakikaten büyük bahtsızlık! 'Kurban Bayramı'nın her sene Hac mevsimine denk gelmesi gibi'!…

Tatili yarıda kesip İstanbul'a dönme meselesine gelince… İmamoğlu ile empati yaptığınız vakit, bu konuda da ona hak veriyorsunuz! İnsan; tatil sath-ı mailine girdiği vakit, oradan çıkmayı hiç istemez. Tatili yarıda kesip dönmek ise insanın tatildeki haleti ruhiyesi göz önüne alındığında Psikanalitik prensiplere ters!

Freud'un spesifik olarak bu konuda bir tezi yok ama tatil; Oedipal dönemlere, hatta doğum öncesinin güvenli, konforlu dönemlerine dönüşü simgeler. O açıdan kolayından taviz verilebilir bir şey değildir! Hayat dediğiniz zaten bin bir zorlukla kaim. Biri bitse biri başlıyor, bir tanesi için rutin tatil akışını bozmak insana zül gelir!

Ezcümle… İmamoğlu'nun tatiline denk gelen afetler meselesine bir de bu pencerelerden bakılması gerektiği kanaatindeyim! İmamoğlu'nun, Y ve Z Kuşağı'nı da yakalamış parlak bir politikacı olarak bu bahtsızlıklar nedeniyle bir kalemde silinmesi hakkaniyete sığmaz! Neticede İBB Başkanlığı, onun siyasi kariyerinin mikro bir parçası! Asıl, büyük resmi görmek lazım!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA