Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERYEM GAYBERİ

Boşuna aramayın, lider zaten var

7 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin tek başına iktidar olmasını engellemeleri, muhalefet partilerinin yakın tarihteki en büyük başarısı(!)

"Beraber nasıl salladıklarını", "Asmayıp yargılayacaklarını", "AK Partililerin yurtdışına kaçışının önlenmesini" filan söylediler, yazdılar, salladılar durdular.

Tüm bu sarhoşlukları toplam 5 ay sürdü.

Sonra millet yine sazı eline aldı ve "yüzde 60'lık blok" olduklarını iddia edenlere sandıkta şöyle dedi:

İyi ki denedik ve neye yaradığınızı gördük. AK Parti'den başkası bu emaneti alacak yetkiye sahip değil


***

1 Kasım seçimlerinde AK Parti'nin yüzde 'Kırkdokuzbuçuk' oy alması 'muhalefet' adı altında 'düşmanlık' üretenlerin kimyasını bozdu.

Daha 5 ay önce "Sandık temiz", "Hile yok", "Trafoya kedi girmedi", "Elektrikler kesilmedi" dedikleri için 1 Kasım'a atacak iftira da bulamadılar.

Ne yaptılar? Birbirilerini yemeye başladılar.

Her akşam bir muhalif kanalda CHP lideri Kılıçdaroğlu ve CHP masaya yatırılıyor. Diğer kanalda MHP adeta masadaki kadavra gibi analize tabi tutuluyor. HDP için de daha kısık sesle "Keşke PKK terörü olmasaydı" denilerek yarım ağız eleştiriler yapılıyor.

Öyle ki seçimde 100 binde 1 oy almış partilerin temsilcisi bile televizyonlarda "CHP şunu, MHP bunu, HDP de şu hatayı yaptı diye AK Parti iktidar oldu" diyerek tüm partilere 'akıl' veriyor.

***

Hem medyadaki muhalif kalemler hem de CHP ve MHP'deki muhalifler şu anda ayaklanmış durumda. Bir yandan olağanüstü kurultay çağrıları yapıyorlar. Bir yandan Genel Başkanlığa aday olduklarını açıklayan isimler, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin yerine geçip partilerini uçuracakları söylüyorlar.

Yani Kılıçdaroğlu ve Bahçeli giderse AK Parti iktidardan düşecek ve yeni başkanları ile CHP ya da MHP iktidara gelecek? Bu önermeye kendileri inanıyor mu acaba?

CHP'yi daha "Kemalist", MHP'yi de daha "milliyetçi" yapacağını öne sürenler, bu içe kapanmayla da AK Parti'yi iktidardan indireceklerini sanıyorlar.

***

Sorun tam da burada.

Milletin hangi nedenlerle sandığa gittiğini çözemeyecek kadar millete yabancılaşmış durumdalar.

Daha milletin AK Parti'yi niçin 13 yıldır birinci parti yaptığını, tek başına iktidarda tuttuğunu çözememişler.

Eğer millet daha "Kemalist" veya daha "milliyetçi" politikalara ihtiyaç duysaydı zaten AK Parti'yi seçmez CHP veya MHP'ye yönelirdi. Yok kaos ve şiddetin daha da artmasını isteseydi 5 ay önce yüzde 13 oy verdiği HDP'yi yüzde 10'a geriletmezdi.

AK Parti terörün şiddetini tırmandırması veya CHP ile MHP'nin daha 'Kemalist' veya daha 'milliyetçi' olmadığı için değil, millete bu sorunların üstesinden gelebileceği güvenini verdiği için iktidar oldu.

Sürekli negatif algı yönetimi yapmaya çalışanları boş verin. 13 yıllık icraatlar sonucu toplum şunu fark etmiş durumda.

AK Parti toplumdan, istikrarlı, ekonomisi sağlam, kalkınmacı ve demokratik hakları adaletlice dağıtan bir Türkiye hayali için oy alıyor.

Hem yeni lider arayışlarına da gerek yok zaten lider var…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA