Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMİR SOMER

Bir istifanın getirdikleri...

Ertuğrul Sağlam, Yıldırım Demirören ve Mustafa Denizli... İşte 'mutlu bir finale' koşar adım ilerleyen filmin başrollerini paylaşan isimler... Filmin başlangıcı aslında bir drama gibiydi. Altıncı haftanın öncesinde Ertuğrul Sağlam takımın başındayken Lucescu ile görüşülmesi ise dramın içindeki komedi...
Bugüne kadar hatalarıyla eleştirilen Yıldırım Demirören'in ilk ve en büyük şansı, Ertuğrul Sağlam'ın altıncı hafta sonundaki 'onurlu istifası' oldu. Başkanın, takımın başına Mustafa Denizli'yi getirmesi ve Sinan Engin'i göndererek Ümraniye'yi tamamen Denizli'ye bırakması, Ertuğrul Hoca'nın istifası ile Denizli'nin duruşuna bağlı olaylardı. Çünkü Ertuğrul Sağlam bırakmasa, Demirören'in çok sevdiği Sinan Engin de yüksek ihtimalle görevinde kalacaktı. Önce Sağlam gitti; ardından Engin ve Denizli faktörü devredeydi. Denizli'nin şart koştuğu, "Sinan Engin ile yolların ayrılması" maddesi, Sağlam'ın istifasının mürekkebi kurumadan; sadece iki gün sonrasında yürürlüğe girdi.
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin puan cetvelindeki durumlarına Sivas'ın tıpkı geçen sezon gibi son haftaların baskısını kaldıramayıp adeta intihar edişi de eklenince, bu defa Denizli'nin şansı konuşulur oldu. İki ezeli rakip bu sezonu biraz farklı yaşasa ve Bülent Uygun sezon boyunca demeçlerine harcadığı enerjiyi takımına yansıtsaydı, Türkiye belki de bugün Denizli'nin olası istifasını konuşuyordu. İşte "Beşiktaş nasıl lider oldu?" sorusunun cevabı... Ne Beşiktaş'ın yabancı oyuncuları çok iyi ne de bir-iki isim dışında her maçı yürekten oynuyorlar. Bugünün temeli, "Sağlam duruşlu bir istifa" ile atıldı. Sonrasında biraz şansa ihtiyaç vardı; o da fazlasıyla yanlarında oldu.
İSTİFANIN nasıl bir hizmet olduğunu yıllar boyunca anlayamayan ya da anlamak istemeyen teknik direktörler, yöneticiler ve kulüp başkanları için muhteşem bir örnek bu... Biraz kızacaklar belki ama olsun!
'EMİR-komuta' Mustafa Denizli'deki gibi Ertuğrul Sağlam'a da verilseydi; Beşiktaş daha iyi noktada olabilirdi. Neden mi? Aşağıdaki rakamlara bakmanız yeterli.
YÜZDE 71'lik başarı oranı var Ertuğrul Sağlam'ın; hem de Bursa'da... Büyük bir takımda değil! 15 maçta topladığı 32 puanın, toplayacağı maksimum 45 puana olan yüzdesi; 71 çıkıyor. Mustafa Denizli'nin Beşiktaş'ın başında 25 haftada topladığı puan 48, başarı oranı % 64... Sağlam yönetimindeki Bursa'nın yeri; köşkün en üst katında bu sezon... Ertuğrul Sağlam, 2008-2009'un 35 teknik adamı arasında en başarılı olanı; ligin en iyi teknik direktörü...

MEHMET GERÇEKTEN 'YILDIZ' MI?
MEHMET Yıldız'ın kupada G.Saray maçında Emre Aşık'a ettiği küfür sonrası, "Bana yakışmayan sözler sarf ettim" demesi, açıkçası çok da inandırıcı değildi. Cumartesi günü Büyükşehir maçının ardından yenilgiyi kabullenemeyişi ve Türkiye'ye verdiği görüntü, "Acaba Mehmet gerçekten 'Yıldız' mı?" sorusunu gündeme taşıdı. Yıldızsa, neden bir türlü büyük transfer yapamıyor; neden Milli Takım oyuncusu olamıyor? Bu soruların cevabı, Sivas'ın oynadığı Galatasaray ve Büyükşehir maçlarında gizli... İngiltere ve Fransa'da alt liglerde fiziki açıdan Mehmet Yıldız'ın özelliklerine sahip dolu futbolcu var. Gözümüzde çok büyütmeyelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA