Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Kulübenin gücü kazandırdı

Erol Bulut, 2. yarıya başlarken hem oyuncu hem oyunu değiştirdi! İlk yarıda, planladığı futbolu sahaya yansıtamayan veya yansıtmasına müsaade etmeyen Trabzonspor'un oyunu karşısında çok zorlandı.
Maç öncesi kağıt üstünde F.Bahçe orta sahası açık ara önde görünüyordu. Oyunu kontrol edebilecek, öndeki Samatta-Pelkas-Valencia'yı daha etkili kılacak olan taraf F.Bahçe'ydi. Fakat uygulama öyle olmadı. Trabzonspor Kamil Ahmet, Flavio ve Baker ile muazzam bir blok uygulayarak F.Bahçe orta sahasını ve forvetlerini etkisiz hale getirdi.
Hatta bu işi o kadar iyi yaptılar ki, Valencia ve Pelkas'ın F.Bahçe'nin forvet hattında oynaması çok zor diye düşünmeye başladık. Lemos'un bireysel hatasından gelen Trabzon'un Afobe ile kazandığı gol, konuk takımın güvenini yükseltirken F.Bahçe'yi de oyun içinde bir ara bocalar hale getirdi. Başta da söylediğimiz gibi ikinci yarıda Erol hocanın Cisse hamlesi, Pelkas'ı orta alana çekmesi F.Bahçe'yi daha etkili hale getirdi. Oyun tamamen Trabzonspor yarı alanında oynanmaya başladı. Şu çok açık bir gerçek; F.Bahçe, bu oyuncuları ile oyunu rakip ceza sahasına yıktığı anda sorunlar bitiyor. İş yapan, pozisyon bulan, gol bulan bir takım ortaya çıkıyor. Nitekim oyun Trabzonspor yarı alanında ve ceza alanında oynanmaya başladığı dönemde F.Bahçe bu kimliğini çok net ortaya çıkardı. İlk yarıda kaleden uzak oynayan F.Bahçe ile 2. yarıda rakip ceza alanında oynayan F.Bahçe'nin farkını da gelen goller gösterdi. Trabzonspor mücadele olarak iyiydi. Ama F.Bahçe'nin kadro derinliği ve kulübe gücü sonucu belirledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA