Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Kim iyiydi?

İlk 45 bittiğinde, Fenerbahçe'nin kazanacağı konusunda şüphemiz yoktu. Orta sahayı tamamen ele geçirip, iki kanadı da, özellikle beklerle etkili kullanıyorlardı. Rakip ceza sahasına etkili ortalar da ürettiler. Dönen toplara hakim olup, yeniden tehlikeye çevirecek fırsatları yakalayıp, hamleleri de yaptılar. Pozisyonlar da vardı ama gol olmuyordu. Sadece sinyal veriyordu.
İkinci yarı bu tempoyu koruyamadılar. Çarşambanın acısı çıkıyordu yavaş yavaş. Pas yanlışları çoğaldığı gibi, ikili mücadelelerde, zamanla hatalarından doğan fauller gelmeye başladı. Son çeyreğe girmiş benzin ibresi gibi, süratle aşağı doğru gidiyorlardı güç olarak.
Sivasspor bu boşluğu iyi değerlendirerek gücü yettiğince baskısını artırdı. Buldukları pozisyonları iki nedenle değerlendiremediler. Enaramo'ya set kurmuşlardı, usta golcü kapandan çıkamadı. Basit ofsaytlara düştüler, düşmediklerinde de beceriksiz kaldılar. Temposu ile keyifli seyir haline gelen 90 dakikadan gol çıkmaması kişisel performansların esiri oldu.
Aykut Kocaman, Alex'e ilk 11'de şans vererek, bir kez daha kaprisli olmadığını ortaya koydu. Camiada iki kahramanın seçim aşamasına geldiği bir ortamda, Alex'e tek kalması fırsatını hiç çekinmeden verdi. Kaptan; tabelaya ismini yazdırsa, "tabela yazarları" fırsatı kaçırmayacak, "gördün mü?" yorumlarını yapacaklardı. Kime karşı? Aykut Hoca'ya... Buna fırsatı veren kim? Yine Aykut Kocaman. Çünkü; O her şey takım için diyor.
Üç haftada altı maç oynadılar. Bu sürede, durduk yerde, en kritik maç öncesinde bir de Alex krizi ile uğraştılar. Ve bu dönemde sahaya çıkan takım, kulübeden hiç destek bulamadı, oradan gelenlerle maç da değişmedi.
Sivas maçı sonrasında özellikle Selçuk Şahin üzerine sert yorumlar okuyacaksınız. Doğrudur; Selçuk iyi oynamıyor. Ama "Kim iyiydi" diye de sormalılar kendilerine. Alex'ten mi, Kuyt'tan mı, yoksa Sow'dan mı istediklerini buldular da, Selçuk'a fatura kesilecek.
Sonuçta pozisyon üretti F.Bahçe. 6 oyuncusu yeni olan takımın biraz zamana ihtiyacı var. Bir de; Kocaman'ın bir şeyleri değiştirmesi için atik davranmasına.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA