Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Göstergeler !

"Topu öne at, peşinden koş" felsefesi yerine, "topa sahip ol, kıymetini bil" hükmü geldi yeniden F.Bahçe'ye.

Üst üste iki sert maçla ölçümleri tamamladı İsmail Kartal. Önce Yunanistan'ın şampiyonu Olympiakos ile test etti kendisini... Rakibe pozisyon bunalımı yaşatıp, iki frikik golüyle kazandı. Ama sezonu nasıl oynayacaklarının kararını da verdi o karşılaşmada. "Topu öne at, peşinden koş" felsefesinin yerine, "topa sahip ol, kıymetini bil" hükmü geldi yeniden Fenerbahçe'ye.
Roma Olimpiyat Stadı'nda, bu randımanı arttırmayı başardılar. Hafta sonu lig maçına çıkmaya hazırlanan, hedefini de şampiyonluk olarak belirleyen dişli rakibini kilitledi sahada. "Bedava" penaltı dışında, buçuktan pozisyonlar verdi. Soğukkanlı kaldılar, akıllı oynamayı seçtiler.
Mehmet Topal'ın derleyen-toparlayan kalitesine, Raul Meireles'in sürekli kendisini pas merkezi yapması eklendi. 2-1'in ardından önde oynamaya çalışan Roma takımını Emenike'yi kullanarak kabus ile de tanıştırdılar. Başkent ekibi, Serie A öncesinden eksiklerini tam anlamıyla görme fırsatını da buldu. Bu da Fenerbahçe'nin Roma'ya Salih Uçan'ın ardından ikinci jesti oldu.
Dakikalar ilerledikçe İsmail Kartal'ın değişiklik yapmamasına eleştirel gözle bakıyorduk. Ancak kulübeyi sahaya çektiği andan itibaren kalite dozunun da yokuş aşağı gitmesinin altını çizmek gerekiyor. Sonradan giren oyuncusuyla skoru değiştiren Roma, önde olduğunu yitiren Fenerbahçe'ydi.
Elbette önemli değil. Çünkü mesajı verecek ve Pazartesi günü Süper Kupa'da, iki yıllık geleneği bozmaya niyetli bir oyunu yorumlama şansımız var. Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Roma'daki arkadaşları ile bu karşılaşmanın analizini elbette yapacaktır. Mücadelenin 70 dakikasını da ciddi şekilde notlayarak, taktiğini kararlaştırır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA