Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Onlar mı yaptı?

Bu yarış artık Pereira’ya bırakılmaktan çıktı... Osmanlı maçındaki gibi davranırsa Konya karşısında da patinaj yapar

Aziz Yıldırım, Ersun Yanal'ı gönderdiğinde, "Takımı onlar mı şampiyon yaptı, ben yaptım" diye sebeplendirdi kararını. Yani; başkanlığındaki tüm şampiyonlukların sahibi kendisiydi. Olunamayan senelerle ilgili bir vecizesine rastlamadık henüz. Konumuz aslında bu değil. Sayın Başkan'ın böylesine iddialı olmasının, kendisini buna inandırmasının elbette rasyonel nedenleri vardır. Yoksa durum daha vahim çünkü. Bu rasyonel nedenler ışığında 4. yıldızın eşiğine gelmişken, gerçekten böyle bir becerisi veya bilgisi varsa, artık kalan maçlara iyi odaklanmalı. Yoksa sezon sonu hüsranının karşısına da, "Sen yaptın" derler. Neden bunları belirttik?
Çünkü bu yarış artık Pereira'ya bırakılmaktan çıktı. Kendi sahasında, Osmanlıspor maçına, neredeyse baştan aşağı defansif tedbirler ile çıkan, kazanmak adına da oyuna daha çok forvet almaktan başka bir şey yapmayan bir teknik direktör, Aykut Kocaman'ın Konyaspor'u karşısında da patinaj yapar.
Kadıköy'deki ilk maçı hatırlatırız. Galibiyet golü gelene kadar, duvara çarpıp dönmüşlerdi. Ama golü getiren, bir bekin; Hasan Ali'nin bindirmesiydi. Eğer Parerira, yine bekleri, "Siz çıkmayın" diye zincirlerse, "Birisi ıska geçse de, Fenerbahçe pozisyona girse" diye beklenir. İşte bu yüzden, takımın kurgusu, görevlendirmesi tedbiri aşan "korkuya" dönüşürse yine, bu kez takımı itekleyecek seyircisini de bulamayacaktır Fenerbahçe. Beşiktaş ile oynadığı kupa maçında rakibin temposunu nasıl santim santim bitirdiğini gördük Aykut Kocaman'ın. Şimdi, "Ben yaptım" diyenin, "Sen yaptın" demesinler diye bir fikir üretmesi gerekiyor. Madem ki kendine bu kadar güvenli bir çaresini bulur.

ÇEBİ, KENDİ ŞÜPHESİNİ BAŞKASINA TAŞIMASIN
Beşiktaş yöneticisi Ahmet Nur Çebi, A Spor'un konuğuydu. Takımını, iddialarını ve stadı anlattı. Söz Kasımpaşa maçına geldiğinde, "Bir önceki maçını 4-1 kaybeden bir ekibin, karşımıza tam motivasyon ile çıktığını gördük. Aykut Kocaman'ın Konyaspor'u da aynı şekilde oynar umarım" ifadelerini kullandı.
İki mesaj verdi... Birincisi; Kasımpaşa'nın hırsı ve isteği O'nu şaşırtmıştı. Anlayamadığım da orası zaten. Bir hafta önce 4 gol yediler diye, bu karşılaşmada da aynısını mı yapmalıydılar. Rakibin direnç göstermesi, kimseyi şaşırtmamalı.
İkincisi; ise Aykut Kocaman'a "Gözümüz üstünde" deniyordu sanki. Rıza Çalımbay, üstüne yapılan spekülasyonların eleştirildiği programda, aynı soru işaretlerini Aykut Hoca için yaratılmaya çalışılmasını çok yadırgadım. Kocaman, geçen sezon şampiyonluk yarışındaki Fenerbahçe'den kaç puan almış baksınlar. Özellikle de kendilerindeki şüpheyi, başkasına taşıyanlar.

ORMAN'A HAKSIZLIK
Kasımpaşa yenilgisinden sonra özellikle Beşiktaş Başkanı Fikret Orman özelinde çok ağır eleştiriler yapıldı. Stadın açılışını, şampiyonluğun önüne koyup, takımın motivasyonunu bile etkilediği söylendi. Bu fırtına içinde neler yazıldı, çizildi. Orman, milli maç arasında eleştirilecek sözler etti. Ama stadı öne çıkarması , camiasını bu heyecanın içine katması, bunu takımına da hissettirmesi kadar doğal bir şey yok. Bugüne kadar 13 kere şampiyon olmuş Beşiktaş. Ama "bir" stadı bile olmamış. Kulübün geleceği, büyümesi, bundan sonraki iddiasını sürdürmesi, sürekli bir gelir kaynağına kavuşması ve her şeyden öte rakipleri ile şartlarını eşitlemesi bu stat sayesinde olacak. Vodafone Arena, bu yüzden şampiyonluktan daha önemlidir. Efsane Süleyman Seba da dahil olmak üzere, hiçbir başkanın gerçekleştiremediği bir yatırımı yapıp, mükemmel bir tesisi kulübüne ve Türk futboluna kazandırdı Fikret Orman. Üç senedir maçlarını deplasmanda oynayan, İstanbul'daki geçici evinde seyircisinden destek bulamayan, buna rağmen şampiyonluğu kovalayan bir Beşiktaş varken, Orman'a karşı, daha anlayışlı olmak gerekiyor.

MÜHÜR POLDİ'DEN
Sayın Çebi'nin, rakiplerin hırsına şaşırması konusunda başka bir örnek de verelim. G.Saray'ın yıldız oyuncusu Podolski, transfer dedikoduları hakkında açıklama yaparken, "Beşiktaş'ı daha şanslı görüyorum, çünkü F.Bahçe'nin bizimle maçı var" dedi. Takımının Beşiktaş ile de maçı olmasına rağmen, mührü Fenerbahçe'nin üstüne niye vuruyor Podolski. Üstelik lig sonuncusundan '4' gol yiyen bir takımın oyuncusu olarak F.Bbahçe'yi yenmeye oynayacaklarını söylüyor. Buna hiçbir Fenerbahçeli veya kulüp yöneticisi şaşırmaz. Peki, G.Saray aynı hırsı Beşiktaş maçına da taşırsa, şaşıran Beşiktaş yöneticisi çıkar mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA