Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Mükemmel yönetim

Herkes Halis Özkahya'nın nasıl bir maç yöneteceğini merak ediyordu. Aslında birçok kişi de bunda haklıydı. Zira hayatında ilk defa bir Galatasaray- Fenerbahçe maçında düdük çalacaktı. Ama bence birinci dakikadan 90. dakikaya kadar çok ama çok iyi bir yönetim gösterdi. Öncelikle şunu belirtelim; inanılmaz soğukkanlı, sakin ve oyuncularla ilişkisi kusursuz. Ne çok sert, ne de bazı hakemlerimiz gibi sürekli oyuncuyla konuşur halde. Yani tatlı sert ve otoriter duruşu, maçı kontrolünde çok önemliydi. Aslında maçta fazla da bir kritik pozisyon yaşanmadı. Ama buna rağmen bu tür derbiler öyle maçlardır ki, iki ters düdük oyuncuları bir anda birbirine sokar.
Gösterdiği tüm kartlar yerinde... 12. dakikada Eboue-Caner gerginliğinde iki futbolcuyu çekip uyarması müthiş yerindeydi. Oyunculara "Ben buradayım. Dikkatli olun" dedi.
20. dakikada Sow, Dany'den sıyrıldı gitti, Dany dirseğiyle direk Sow'a faul için yöneldi ve haklı olarak sarı kartı gördü.

TEBRİK EDİYORUM
21. dakikada Meireles cepheden gelip, Riera'nın bileğine basıyor. Bu pozisyonda da sarı kart doğru. Eğer Meireles bu hareketi arkadan ya da yandan yapsa o an oyundan atılabilirdi.
Gelelim Meireles'in kırmızı kartına... Yekta Meireles'ten sıyrılıp iyi bir atak başlangıcı yapacaktı ki Meireles tutup kolundan çekti. Burada da sarı kart doğru. Ama Meireles'in kırmızı kart gördükten sonra hakeme yaptığı hareketler tasvip edilemez.
Sonuç olarak Halis Özkahya'yı tebrik ediyorum. Son yılların en hatasız ve en disiplinli derbilerinden birini yönetti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA