Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Ucuz kurtuldu

Fenerbahçe sistem ve kültür değişikliği yaşıyor. Yıllardır Aykut Kocaman'ın felsefesi, takıma bol pas yaptıran, topun fazlaca F.Bahçe'de kalmasını isteyen bir felsefeydi. Oysa ki Ersun Yanal'lı F.Bahçe, topun daha çok rakipte kalmasını isteyen, kapılan toplarla da derhal ve dikine rakip kaleyi düşünen bir felsefe. Böyle bir değişiklik hiçbir takım için kolay değil. Bunu da dün gece ilk 75 dakika çok net gördük.
F.Bahçe çok şanslıydı. Rakibin yakaladığı pozisyonların sayısına baktığımızda F.Bahçe için tablo çok olumsuz görünüyor. Bunlardan birkaçı gol olsaydı belki de Şampiyonlar Ligi umudu dün gece Salzburg'da bitmişti. Volkan müthiş toplar çıkarttı. Onun hata yaptığı dönemlerde de Kuyt çizgiden çıkarttı. Defansif olarak kötü oynadılar. Salzburg'lu Mane ki onun ne kariyerini ne ismini ne de fiyatını biliyoruz ama tek başına F.Bahçe'yi dağıttı.
İlk yarı rakibi tutmaya çalışan F.Bahçe, ikinci yarı özellikle ilk 20 dakika çok ezildi. Topu tutamadılar, neredeyse dönen tüm toplar Salzburg için pozisyon oldu. Ne Alves ne de Yobo çabuk oyuncu değiller. Arkalarına top atıldığında ne kademe var ne başka bir şey. Zaten Salzburg'un golü de böylesine bir toptan geldi. Rakip defans hattının arkasına atıverdi, çabuk Salzburg'lu oyuncu da golü yapıverdi.

PENALTI AYIPLARI ÖRTTÜ

Aslında F.Bahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne tutunduran dakika 90+3... Salzburg mütevazi, disiplinli ve çok koşan bir takım. Ama uluslararası deneyimleri çok az. Son saniyede ortalanan topa Ulmer eliyle dokununca haklı olarak penaltı geldi. İşte bu penaltı belki de dün gecenin birçok ayıbını örttü. Sadece ayıbı örtmekle kalmadı, Şampiyonlar Ligi'nde büyük bir ihtimalle de turu getirdi.
Dün gece pozisyonlarda F.Bahçe şanslıydı ama en önemli şansları maçın Portekizli hakemiydi. Fevkalade bir maç yönetti. Takdir haklarını objektif kullandı ve son dakikada da haklı bir penaltıyla da performansını en üst seviyeye yükseltiverdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA