Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

F.Bahçe Anadolu takımı değil

Ersun Yanal'ın oyun sistemi hakkında ne söyleyeceksiniz?
Ersun Yanal'a şöyle bir tavsiyemiz olacak. Yaptığım araştırmalar Yanal'ın spor fizyolojisi yönünden Türkiye'nin en önemli isimlerinden biri olduğunu gösteriyor. Yıllarca Anadolu takımlarında çalıştığı için geliştirdiği bir strateji olmuş. O da şu: Top rakipte kalsın. Rakibe alan vermeyeyim, kaptığım toplarla da direkt kaleye yöneleyim. Büyük takımlarda bu stratejiyle oynayamazsınız. Zira özellikle Kadıköy'deki maçlarda rakip kapanacak. Dolayısıyla Yanal, Anadolu takımlarını çalıştırırken uygulatmak istediği stratejiyi F.Bahçe'de uygulayamaz. Uygulamaya çalıştığı vakit de F.Bahçe-G.Saray maçındaki tablo ortaya çıkar. Gole kadar kapanan F.Bahçe golden sonra hücumu düşündü. Ve enteresandır ki çok net, çok açık pozisyonlar yakaladı.
Derbide F.Bahçe'yi nasıl buldunuz?
Aslında maç çok dengede giderken kırılma noktası Bruno Alves'in kendini attırmasıydı. Bruno Alves Fenerbahçe'ye ihanet etti. Gördüğü ilk sarı kartı anlamak ve anlatmak mümkün değil. Sırf egosunu tatmin etmek, "Bakın Didier Drogba'ya nasıl faul yapıyorum" demek amacıyla manasız bir sarı kart gördü. Daha sonra da gelen ikinci kartla kendini attırdı.

Önümüzdeki 3 yılın favorisi Galatasaray'dır
Sizce, çoğunluğun dediği gibi G.Saray ligi siler süpürür mü?
G.Saray oturmuş kadrosu ve oyun düzeyiyle ligin en önemli favorisidir. Hatta ve hatta geleceğe baktığımızda da önümüzdeki üç yılın mutlak favorisidir. Diğer takımların mevcut kadrolarına baktığımızda da G.Saray'ı şampiyonlukta zorlayabilecek yegane takımın F.Bahçe olabileceğini düşünüyorum. Özellikle Emenike geldikten sonra F.Bahçe ile G.Saray arasındaki fark çok azaldı.

Burak Yılmaz yoksa problem var demektir
Fatih Terim'in Süper Kupa finalinde son iki sezonun gol kralı Burak Yılmaz'ı oynatmamasını nasıl yorumluyorsunuz?
Bu tam bir soru işareti... Bir kısım yorumcu Burak'ın sakatlık döneminden yeni çıktığını, tam hazır olmadığını ve bu yüzden oynatılmadığını söylüyor. Fakat diğer bazı yorumcular ise Fatih Terim'in Burak'ı ilk 11'de düşünmediğini ifade ediyorlar. Burak Yılmaz'ın 11'de düşünülmediği bir Galatasaray varsa, Galatasaray'da bir problem var demektir. Daha da önemlisi Türk futbolunda çok daha büyük bir problem var demektir. Milli Takımımızın atak oyuncularına bakalım. Burak Yılmaz, Umut Bulut, zaman zaman Mevlüt ve daha önceleri Semih. Ama tüm bu oyunculara baktığımızda Burak dışında kendi takımında direkt 11 oynayabilecek oyuncu yok. Eğer Burak da 11 oyuncusu olmaktan uzaklaşırsa vay Milli Takımımızın haline.
Derbide size göre hangi takım daha hazır göründü?
İki takım da hazır görünmedi. Bu da çok doğal. Henüz sezon başındayız. Tüm takımlar çok yorucu bir kamp dönemi geçirdiler. Ayrıca yeni transferlerin ve yeni oyun sistemlerinin adaptasyonu da hazır olmamalarını beraberinde getirdi.

Nerede kaldı Beşiktaş'ın fedası?
Beşiktaş'ta Ronaldinho ismi gündemden düşmüyor ama ne gelen var ne giden. Bu tür suni gündemler Beşiktaş'a sizce zarar veriyor mu?
Ronaldinho'nun gelmesi Beşiktaş'ta birçok şeyin inkar edilmesi anlamına gelir. Duyduğumuz Ronaldinho'nun yıllık 7 milyon Euro istediği. O halde feda nerede? Borçlar nasıl azalacak? Borç batağında yüzen Beşiktaş'ın yıllık 7 milyon Euro isteyen bir oyuncuyu alma hakkı var mı? Üstelik bu tip oyuncularla ilgili çok da tatlı anıları yok Beşiktaş'ın.

Reklam kokan buluşma!
Geçtiğimiz gün MHK ile teknik adamlar bir araya geldi. Bu buluşmayı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Hiçbir manası olmayan bir buluşma. Zaten herkes birbirini tanıyor. Herkes kuralları biliyor. Bunlar sadece reklam kokan ve spor kamuoyunun gözünü boyamaya yönelik hareketler.
Hakem camiasını çok iyi bilen bir insansınız. Bu sezon hakemler için sizce nasıl geçer?
Çizgi hakemlerinin gelmesinin Türk futboluna ne getireceğini merakla bekliyorum. Bence olumlu olmalı. Yalnız çizgi hakemlerinin de işgüzarlık yapmamaları lazım. Özellikle topun çizgiyi geçip geçmediğinin tartışıldığı pozisyonlarda onlara önemli görevler düşüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA