Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Şampiyon Trabzon

Bu gezegenin en son sportif yargısı Fenerbahçe Başkanı ve bazı idarecilerinin şike yaptığını dünkü kararıyla onayladı. CAS kararına göre Fenerbahçe 2010-11 sezonunda yöneticilerinin yaptığı şike faaliyetiyle şampiyon olmuştur.
Tüm sportif müsabakalarda olduğu gibi eğer birinci şike ve dopingle şampiyon olmuşsa o unvan ondan alınır. Mesela olimpiyatlarda bir atlette doping tespit edilirse altın madalyası geri alınıp ikincinin boynuna takılıverir. Bu durumda da 2010-11 sezonu şampiyonu Trabzonspor olmuştur. Bu karardan sonra başta Aziz Yıldırım ve suça karışmış arkadaşları yaptıklarından utanmalı ve Fenerbahçe'ye çaldıkları bu kara lekeyi temizlemelidirler. Peki bu bedeli nasıl ödeyecekler. Cevap çok basit. Derhal ama derhal istifa etmelidirler. Ama bu da yetmez. O sezon gidilmeyen Şampiyonlar Ligi maçları ve iki senelik cezayla toplam üç yıl eder. Yıl başına ortalamadan 25 milyon Euro'dan 75 milyon Euro'yu F.Bahçe'ye derhal ödemelidirler. F.Bahçe'yi çok seviyorlar ya! F.Bahçe onlar yüzünden en az 75 milyon Euro para kaybetti.

KUPAYI VERİN VE GİDİN

Durun daha bitmedi. Borsada kaybedenler dava açabilir. Gönül verdikleri bu kulübe bu lekeyi getirenlerden davacı olanlar manevi tazminat davaları açabilirler. Neresinden bakarsanız bakın 3-5 kendini bilmez yöneticinin Fenerbahçe'ye verdiği acının telafisi çok güç. Futbol Federasyonu'nun 3 Temmuz sonrası Türk futbolundaki pislikleri temizlemek adına bazı kurulları durumdan vazife çıkardılar. O kurulların verdiği skandal kararlar da, dünkü CAS kararıyla ispatlanmıştır. Federasyon önce Trabzonspor'un kupasını vermeli sonra o sezon için Trabzonspor'un kaybettiği maddi ve manevi kayıpları ödemeli sonra da istifa edip çekip gitmelidir. Türk futbolunun ne kadar rezil günler yaşadığını üstelik bu rezilliklerin 3 Temmuz'dan sonra da devam ettiğini CAS kararıyla çok net biçimde gördük. Üstelik olay daha kapanmadı. Bundan sonra UEFA, Türk Futbol Federasyonu'na şikesi ispatlanmış Fenerbahçe'ye dünya standartlarına uygun bir ceza ver diyebilir. Daha da kötüsü bu cezaları vermezsen Türkiye'nin üyeliğini askıya alırım bile diyebilir.

YANLIŞ LOZAN'DAN DÖNDÜ

Son sözüm bazı ahlaksız basın mensuplarına. İki senedir birer holigan gibi olayları kapatmaya çalıştınız. İki senedir bazı kişi ve kurumları alenen Fenerbahçe düşmanı gibi ilan ettiniz. Operasyon dediniz, cemaat dediniz, Fenerbahçe Cumhuriyeti'ni yıkmak dediniz, sözüm ona hep suni düşmanlar yaratıp başkan ve arkadaşlarını kurtarmaya çalıştınız. Ama yanlış hesap Lozan'dan döndü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA