Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

TFF'nin hamlesi küfürden beter

TFF'nin Fatih Terim hamlesini nasıl yorumluyorsunuz?
Son derece saçma ve yakışıksız bir hamle. Öncelikle bu Abdullah Avcı'ya küfür etmek manasına gelen bir durumdur. Milli Takım'ın başında beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz, başarılıdır ya da başarısızdır bir insan var. O insanla sözleşmeniz devam ederken bir başka hocaya gitmeniz son derece ilkel bir davranış. (Abdullah Avcı akşam saatlerinde bu görüşmeye tepki göstererek istifa etti) İkinci yanlış ise G.Saray'ın başındaki hocaya teklif götürmek. Bu da Türk antrenörlere yapılmış bir saygısızlıktır. Fatih Terim'in teklifi kabul edeceğini düşünmüyorum.
Çünkü Terim birçok konuda şimdiye kadar ilkeli davrandı.
Eğer o da kabul ederse hem kendini hem G.Saray'ı zor duruma sokar.
Fatih Terim ile görüşen ismin Göksel Gümüşdağ olması hakkındaki yorumunuz nedir?
Göksel Gümüşdağ yıllardır Türkiye'de gizli federasyon başkanı gibi davranıyor. Gücünü belli oranda ilişkilerden ve siyasetten alıyor. Geldiği yerleri hak etmiyor demiyorum ama birçok olayda perde arkasındaki kişinin Göksel Gümüşdağ olması hem kendine hem de daha yukarılara zarar verebilir.

Torku Konya yenilgisinin sorumlusu futbolculardır

Ligin ilk haftasını genel olarak nasıl değerlendireceksiniz?
İlk haftaya baktığımızda büyük takımlar arasındaki en formda takımların G.Saray ve Beşiktaş olduğunu söyleyebiliriz. Kadro kalitesi olarak F.Bahçe de iyi durumda ancak teknik direktör değişikliği, yeni oyuncuların adaptasyonu ve hocanın mantalitesi F.Bahçe'yi ilk haftalar çok zor durumda bırakabilir. Zaten bıraktı da. Konya'da 2-0 öne geçmiş F.Bahçe'nin son 15 dakikada maçı vermesi tarihi bir olaydır. O dakikadan sonra F.Bahçe A2 takımı bile sahada olsaydı Konya'ya yenilmezlerdi. Bu mağlubiyeti Ersun Yanal'a bağlamak da kolaycılık olur. Orada artık oyuncu kendi inisiyatifini kullanmak zorunda. 2-0 öne geçmiş takım son 15 dakikada kontratak yemez. Bunu sokaktaki çocuklar bile bilir. Konya mağlubiyetinin asıl sorumluluğu sahadaki oyunculardadır.
Ersun Yanal'ın sorumluluğu ise başka bir yerde. Salzburg ve diğer oynanan maçlara baktığımızda F.Bahçe rakiplerine, üstelik kendisinden daha iyi olmayan takımlara düzinelerce gol pozisyonu verdi. Ersun Yanal'ın çözmesi gereken budur. Takım savunması, konsantrasyon ve defansif yerleşmede ciddi problemler var. Ve ne yazık ki Arsenal maçlarıyla birlikte F.Bahçe için de çok ciddi maçlar başlamış durumda. Arka arkaya gelecek başarısızlıklar hem F.Bahçe'yi geride bırakır hem de Ersun Yanal'ın kellesini alır.

Yeniler 40 yıllık Beşiktaşlı gibi

Sezona Trabzon galibiyetiyle başlayan Beşiktaş'ta Bilic neleri değiştirdi?
Beşiktaş'ta yeni transferler tutmuş. Kaleci Tolga Zengin, Gökhan Töre, Atiba Hutchinson gibi yeni gelenler 40 yıllık Beşiktaşlı gibiler. Üstelik çağdaş futbolun gereklerini de harfiyen yerine getirmeye çalışan bir Beşiktaş var. Oyuncuların hepsi iyi niyetli ve yüzde yüz özveriyle oynamaya çalışıyorlar. Bu da lig yarışında çok şey anlamına geliyor. Ama takım kalitesine ve kadro derinliğine baktığımızda Beşiktaş ne bir Galatasaray ne de bir F.Bahçe. Her ikisinin de kalite olarak gerisindeler. Ama yine de Önder Özen'i kutlamak gerek. Yeni aldığı oyuncular hem çok pahalı değiller hem de ligimizde ciddi işler yapabilirler.

En büyük hata Özkahya'nın

Sezonun ilk haftasının ardından genel bir hakem değerlendirmesi yapar mısınız?
İlk haftaya baktığımızda dünya standartlarının ortalamasında hakem performansları gördük.
En önemli hata Beşiktaş-Trabzonspor maçını yöneten Halis Özkahya'nın Colman'ı oyundan atamayışıydı. Colman'ın Mustafa Pektemek'in ayağına basması hem vahim bir fauldür hem de Mustafa'yı uzun süre sahalardan uzak bırakacak bir hamledir. Bundan dolayı Halis Özkahya'nın önemli bir hata yaptığını düşünüyorum.
Diğer maçlara baktığımızda ise günah ve sevaplarıyla kabul edilebilir bir hakem performansı var diyebiliriz.

G.Saray'a zarar verir

Futbol Federasyonu'na açıkça savaş açan Galatasaray'ın böyle bir teklife cevabı ne olur?
G.Saray Kulübü'nün bu teklifi kabul edeceğini düşünmüyorum.. İki nedeni vardır... Birincisi maaş verdikleri ve büyük hedeflere koşmayı planladıkları bir hocanın mesaisinin bölünmesini istemezler. İkincisi ise lig maratonunda olası hakem hataları ya da federasyon kararlarından G.Saray nemalanırsa bunun spekülasyonu ve dedikoduları çok ağır olur. Bu da G.Saray'a zarar verir.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA