Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Ersun Yanal, Sow krizini yönetemedi

Fenerbahçe'de Alex'in ardından Sow'un yaşadığı Twitter kriziyle ilgili ne düşünüyorsunuz?
Pek tabii ki hangi oyuncunun oynayıp oynamayacağına takımın hocası karar verir. Fenerbahçe'de de Ersun Yanal karar verecektir. Ama bir krizi bazen güzellikle yönetmek zorunda kalabilirsiniz. Sow, Twitter'da oynamamasını eleştirdi. Hata yapmış olabilir ama basın toplantısında da Ersun Yanal'ın Sow'u ağır bir dille eleştirmesi oyuncuyu kazanmak adına çok yanlış. İnsan yönetmek çok zordur. Hele hele futbolcuları yönetmek, küstürmeden istediğini yaptırmak daha da zordur. Mesela birkaç hafta önce Fatih Terim, Burak olayını çok güzel yönetti. Hatırlayın, "Burak Süper Kupa maçında oynamamasından dolayı üzüntü duyabilir" dedi. "Hepimiz profesyoneliz. Burak iyi futbolcudur ve önümüzdeki haftalar takımdaki yerini alacaktır" dedi. Bu tür yapıcı yaklaşımlar futbolcuları kazanmak adına çok önemlidir.

F.BAHÇE'DE TAŞLAR OTURUYOR
F.Bahçe kötü başladığı sezonda üstüne bir de CAS kararı sonrası Sivasspor'a patladı. Ersun Yanal'ın kadroda yaptığı değişiklikler için yorumunuz nedir?
Sivas maçı Fenerbahçe camiasının çok hoşuna gitti. Oysa ki geçen hafta Eskişehirspor maçı kazanılmış ama takımın durumu ve ortaya konan futbol hiç kimsenin hoşuna gitmemişti. Sivasspor maçında yüksek tempo, yakalanan pozisyonlar ve dinamizm beğeni kazandı. Üstelik bazı oyuncuların nerelerde oynaması gerektiği belirmeye başladı.

BEŞİKTAŞ'IN EN BÜYÜK AVANTAJI BİLİC
Bilic, Olimpiyat Stadı derken Beşiktaş lige üçte üçle başlayan tek takım oldu. Slaven Bilic'in Beşiktaşı'nı nasıl buldunuz?
Bilic, başarıya aç bir antrenör. Üstelik tatlı-sert otoritesi ve futbolculuk geçmişiyle oyuncuları üzerinde müthiş bir disiplin ve güven tesis etmiş durumda. Bu da Beşiktaş'ın en büyük avantajı. Kaytaran tek futbolcu yok. Fernandes dışında fark yaratabilecek yüksek kalitede bir oyuncu olmasa bile çağdaş futbolun gerekleri olabildiğince yerine getiriliyor.

TRABZON'UN PROBLEMİ ÇOK
Trabzonspor, Akhisar'da büyük takımlarda taşları yerinden oynatabilecek bir skorla mağlup oldu. Avrupa Ligi'nde gruplara kalan bordo-mavililer ligde 3 maçın ikisinde yenildi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Trabzonspor'un bu sene problemleri çok fazla. Birkaç eski dünya çapında oyuncuyla takımı bir yere getirebilmek mümkün değil. Trabzon Avrupa'da gruplara kalırken kendinden çok aşağıda ve çok mütevazi takımlarla mücadele etti. Ama lig yarışında böylesine kayıpları yaşarsa önce antrenör, sonra yönetim problem yaşar.

DEVLER LİGİ BAŞLAYINCA GALATASARAY SARSILABİLİR
G.Saray, ilk 3 haftada sadece üç gol attı ve iki beraberlik aldı. Kadrosunda yıldız isimler olan G.Saray'da işlemeyen ne?
G.Saray bazı oyuncuların iyi oynamasına endeksli. Örneğin Selçuk ve kanat oyuncuları. Fakat özellikle Selçuk'da sıkıntı var. Kanatlar işlemiyor. Transfer Burak'ın kafasını karıştırmış. Drogba yorgun, sinirli ve rakipler ona karşı sert ve ciddi önlemler alıyor. Ama bu iş böyle gitmeyecek. G.Saray toparlayıp yine ligin en önemli favorisi haline gelecek. Ama Şampiyonlar Ligi'nde alınacak kötü sonuçlar takımı sarsabilir.

TERİM'İN ELİNDE SİHİRLİ DEĞNEK YOK
Fatih Terim yönetimindeki Milli Takım, bugün ilk idmanını yapacak. Milli Takım'dan beklentiniz nedir?
Fatih Terim, Milli Takım'a çağırılabilecek tüm oyuncuları çağırdı. Aday kadro hayal kırıklığı yaratmadı. Ama gruplarda play-off oynayabilmemiz ne yazık ki bize bağlı değil. İşte bundan dolayı Fatih Terim'in yapabileceği fazla bir şey yok. Elinde sihirli değnek de yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA