Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

G.Saray'da her şey yanlış yapıldı

G.Saray yönetiminin Fatih Terim'le yolları ayırmadan Mancini ile anlaştığı iddia edildi. Bu konudaki düşünceleriniz nedir?
Bu iddianın büyük oranda doğru olduğunu düşünüyorum. Bence G.Saray yönetimi hoca arayışına aylar önce başladı. Mancini de bu adayların başında geliyordu.
Bir başkanın özel mesajlarını basına sızdırması hakkında ne düşünüyorsunuz?
G.Saray'da çok garip şeyler oluyor. G.Saray yönetimi, kendisine yakın bazı basın mensuplarıyla Fatih Terim'i aradığını, mesaj çektiğini ispat etmeye gayret sarf ederken, Terim'e yakın kaynaklar ise basına başkanın onu hiç aramadığını ya da mesaj çekmediği konusunda bilgiler sızdırıyor.
Yaşanan son kriz, G.Saray'a çok önemli zararlar vermiştir. 'G.Saray kurum olacak' diyorlardı ama hocalarını o idmandayken basın yoluyla gönderdiler. Üstelik gönderdikleri adam hataları da olsa zaman zaman geçimsizlik de yapsa G.Saray tarihinin en önemli birkaç isminden biri. G.Saray belki de egolar uğruna sahipsiz kaldı. Mancini'nin hocalığına bir şey diyemem ama Türkiye'yi, Türk futbolunu, rakipleri tanıması belli bir zaman alacak. Bu zaman zarfında gelebilecek puan kayıpları G.Saray'ı lig yarışında şampiyonluktan çok uzaklaştırabilir.
Peki bu tablonun hesabını kim verecek?
Aysal mı, yönetim mi yoksa Terim mi? İki aydır G.Saray'da her şey yanlış yapıldı.
Doğru yapılan hiçbir şey yok.
Terim'e Milli Takım için izin verilmesi hataydı.
Terim'in Demirören ile anlaşıp Milli Takım'ı çalıştırması hataydı. Ego savaşları yanlıştı. Bir kayıp olursa kaybeden G.Saray olacak.

Puanla dönmek sürpriz olmaz

Juventus ile bugün oynanacak maçta G.Saray'ın şansını nasıl görüyorsunuz?
Juventus yenilmeyecek, puan kaybetmeyecek bir takım değil. G.Saray'ın bu maçta puan alması büyük sürpriz olmaz. Ve G.Saray eğer puan alırsa Şampiyonlar Ligi'ne devam şansını artırır. Juventus'la G.Saray arasında belli oranda güç farkı olsa da bu fark abartılmamalı. İtalya futbolu zaten önemli bir duraklama dönemine girdi. Sadece Juventus değil Milan ve İnter de eski durumlarında değiller. Dolayısıyla alınacak bir puan bile G.Saray'ı Şampiyonlar Ligi'nde Juventus'tan daha iddialı duruma getirebilir.

Mancini G.Saray'ı sömürmüş

Mancini'nin sözleşmesi hakkında yorumunuz nedir?
Mancini G.Saray'ı sömürür gibi bir sözleşme imzalamış. Böyle bir sözleşme bence kabul edilemez. Yüksek paralar, her başarıya ayrı bonus, yardımcılarının ücretleri ve toplamda baktığımızda Fatih Terim'in yıllık maliyetinin neredeyse 3 katı bir paraya G.Saray'a imza atmış. Mancini açısından durum çok doğal çünkü İnter ve M. City'i çalıştırıp belli başarılara imza atmış bir hocanın aksi bir sözleşmeyle Türkiye'ye gelmeyeceği aşikar.
Yüksek bütçeli takımlarla çalışmayı seven Mancini, G.Saray'da başarılı olur mu?
Bunu söylemek için çok erken. Ama Mancini çıkış yaptığı yıllarda hep dünya çapında yıldızlarla ve önemli liglerde çalıştı. Kulüp yönetimlerine büyük paralar harcattı. Ama İtalya ve İngiltere'de şampiyonlukları olmasına rağmen Avrupa kupalarında önemli bir başarısı yok. Üstelik dünyanın en pahalı takımlarından biri olan Manchester City ile de Avrupa'da bir şey yapamadı.

Bilic böyle davranırsa genç oyuncu ne yapsın!

İlk 4 hafta sonrasında neredeyse şampiyon ilan edilen Beşiktaş iki maçtır kaybediyor. Ne oldu da siyahbeyazlılar böyle sert düşüşe geçti?
Antalya mağlubiyetinin en önemli nedeni Olimpiyat Stadı'nda yaşanan olaylar. Oyuncular sarsılmış ve kendine güvenleri azalmış. Çok deneyimli yıldızları olmayan takımlar bu tür olaylardan çok çabuk etkilenebiliyorlar. Maç bittiğinde cezalı Bilic'in tribündeki halini gördüm. Kabul edilemeyecek bir durum. Çökmüş, depresyona girmiş bir vücut dili var. Oysa Beşiktaş sadece Antalya'ya yenildi. Bu tip durumlarda hocanın çok daha kendine güvenmesi ve dirayetli davranması gerek. Hoca bunalıma girerse oyuncular ne yapsın!
Bilic'in kulübede değil de tribünde olması takımı ne kadar etkiledi?
Bu da genç, deneyimsiz takımlar için önemli bir handikap. Hoca kenardayken oyuncuyla göz kontağı kurduğunda oyuncular olumlu etkilenir. Antalya maçında genç oyuncular ne yapacaklarını bilmez haldeydiler.

MHK, hakem Palabıyık'ın üzerine eğilsin


İlk 6 haftada hakemlerin performansını nasıl buldunuz?
İlk 6 haftada hakemler kötü diyemem. Özellikle bazı genç hakemlerin çok iyi performanslar gösterdiğini düşünüyorum. Bunların başında da Ali Palabıyık geliyor. Birkaç maçta seyrettim, hatalar da yapsa fevkalade iyi bir kumaşı var. İnanılmaz iyi koşuyor ve pozisyonlar karşısındaki yer alışı başarılı. MHK'nin bu arkadaşın üzerine daha fazla eğilmesi gerek.

F.Bahçe iyi yolda

6 maçta üst üste 5 galibiyet alan Ersun Yanal, Fenerbahçe'de istediği sistemi oturttu mu?
F.Bahçe, iyi yolda. Problemleri olmasına rağmen bazı şeyleri iyi uyguluyorlar. Takım fizik olarak çok diri ve iyi durumda. Herkes görevini yapıp alanı daraltmaya çalışıyor. Kaytaran ve disiplinsiz davranan bir tek oyuncu yok. Onlar da kaybedecek, puan yitirecek. Ama önemli olan mücadele disiplininin çok üst düzey olması.

Daha çok su kaldırır

Trabzonspor ligde üç maçtır kazanıyor. Bordo-mavililerin yükselişi hakkındaki yorumunuz nedir?
Süper Lig daha çok su kaldırır. İki hafta önce herkes Beşiktaş'a methiyeler düzerken Beşiktaş birden sıkıntıya girdi. Ligin başında "Trabzonspor nereye koşuyor" dedikleri Trabzon bugün zirvede. Ligde 4-5 maçta bir takımların yarattıkları algı değişebilecek durumda. Bunun en önemli iki örneği Beşiktaş ve Trabzonspor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA