Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Atan ve tutan!

Bugün bırakın üst düzey milli takımları, köy takımlarında bile atanınız ve tutanınız, yani kaleci ve golcüleriniz iyi oynamadı mı o maçı kazanamazsınız. Hele rakip Hollanda gibi dünyanın en iyi 8-10 takımından biriyse kesinlikle kazanamazsınız. İlk sözümüz Volkan'a... Bak kardeşim; sözüm ona Türkiye'nin en iyi kalecisisin. Milli Takım'ın grupta üç ciddi rakibi vardı; Hollanda, Romanya, Macaristan. Ama üçünden de çok kritik anlarda ikinci lig kalecisinin bile yememesi gereken goller yedin. Aylar önce İstanbul'daki Romanya maçında Volkan gereksiz şekilde çıkıp kalesini boşalttı ve Romenler golü buldu. Macaristan deplasmanında Volkan yine serbest vuruştan dün geceki gibi bir gol yedi. Ve dün geceye bakıyoruz...

FUTBOL OKULLARINDA BİLE...
Oyuna
iyi başladık. Daha maçın hemen başı, Hollanda çaprazdan bir serbest vuruş kullandı. Robben yumuşak vurdu, daha doğrusu ortaladı ama Volkan golü yedi. Bugün futbol okullarında bile kalecilere şunu öğretirler. Ortalarda veya şutlarda kaleci sadece topa bakar. Rakip veya defans oyuncusu topa vurursa ne olur diye planlamaz. Dün gece Volkan topa bakmış olsaydı Robben'in o yumuşak orta şut karışımı vuruşu gol olmazdı. Gelelim forvetlere. Burak ve Umut dün gece çok kötü oynadılar. Onca pozisyon buldular ama atamadılar. Mesela bir pozisyonda Umut topu göğsüne alıyor, dönse kaleciyle karşı karşıya ama ne yapacağını bilmiyor. Böylesine güçlü bir takıma yakaladıklarınızı atamaz ve kolay gol yerseniz yukarda da belirttiğim gibi kazanamazsınız. Aslında ilk devrenin son 20 dakikası çok kritikti. 1-1'lik skoru yakalamamız gerekiyordu. İnanılmaz bir baskı kurduk ama gol gelmedi. Üstelik bu genç ve deneyimsiz Hollanda takımına karşı ikili mücadeleleri de kazanamadık.

HEMEN TERİM'E İMZA ATTIRIN

2. yarı "maçı çevirebilir miyiz" diye düşünürken 47'de yine defansif organizasyon eksikliği yüzünden gol yedik. Kuyt araya oynadı, Sneijder de golü yaptı. İşte bu dakikadan sonra play-off, dolayısıyla Brezilya umudumuz suya düştü. Üstelik başlama vuruşundan önce ikincilik şansımız yüksek diye düşünürken grubu maalesef 4. bitirdik. Bu sonuçlar bize yakışmadı. Şimdi önümüzde Avrupa Şampiyonası var. Yeniden yapılanmak, daha planlı davranmak ve Terim'le derhal sözleşme imzalayıp takımın başına getirmek kaçınılmazdır. Maçta seyirci iki defa penaltı bekledi ama ikisinde de devam kararı doğru. Hakem mükemmeldi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA