Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Çakır'ın kritik iki yanlışı

Belki de yüzyılın en keyifli derbisinde inanılmaz sayıda tartışmalı pozisyon yaşandı. Merkez Hakem Komitesi bu maçı Cüneyt Çakır'a vermekle doğru karar aldı. Çünkü Cüneyt Çakır hem Türkiye'nin en iyisi hem de dünyanın sayılı hakemlerinden biri. Maçta 7-8 tartışmalı pozisyon var. Ama Cüneyt Çakır bence iki tanesinde kesinlikle hatalı.
Önce Meireles'e gösterdiği kırmızı kartı konuşalım... Burada konuşulması gereken hakem kararı değil, Meireles'in büyük yanlışı. Topa hamle yapıyor ama ardından bilerek ve isteyerek Veli'nin kasığına basıyor. Karar yüzde yüz doğru. Tartışmasız bir kırmızı kart.

KUYT'IN, TOLGA'YA YAPTIĞI HAREKET FAUL
Ardından Emenike'nin ofsayt diye sayılmayan golünde, yardımcı hakem doğru karar verdi. Top ortalandığında Emenike en az bir metre ilerideydi. İkinci yarıda Tolga ve Kuyt mücadelesinde gol oldu. Cüneyt Çakır Kuyt'ın Tolga'ya yaptığı hareketi faul olarak değerlendirdi. Burada da karar doğru. Zira Kuyt topa yükselirken sol koluyla Tolga'nın suratını itiyor ve onu havada bozuyor.

NECİP'İN KIRMIZISI HATALI
İkinci yarıda, sonradan giren Necip oyundan atıldı. Oyundan atılışını getiren ikinci sarı kartta Caner Necip'i, Necip de Caner'i çekiyor. Karşılıklı bir çekme var. Burada Cüneyt Çakır bence "Caner kurtuldu gidiyor ve Necip onu çekiyor" diye değerlendirerek yanlış bir karar verdi. Yani Necip'in ikinci sarı kartı dolayısıyla gelen kırmızı kart hatalı.

EMENİKE'NİN SARISI DOĞRU KARAR
Topun oynanmadığı alanda Emenike ile Sivok'un bir kavgası var. Aslında kavga da diyemeyiz. Emenike Sivok'a hamle yapıyor ve Sivok yere düşüyor. Bunu Çakır görmedi, çizgi hakemi uyardı ve Çakır Emenike'ye sarı kart verdi. Buradaki karar da doğru. Zira Emenike Sivok'a kafasını uzatarak hamle yapıyor ama kafa vurmuyor. Yaptığı şiddetli bir hareket değil. Sadece centilmenliğe aykırı hareket olduğundan karar doğru.

PENALTIYI VEREMEDİ
Maç ın son bölümünde Fenerbahçe korner kullanırken Mustafa Pektemek de topa yükseldi. Burada Mustafa Pektemek açık olan sol koluyla topu kesti. Cüneyt Çakır devam dedi. Oysa ki top çok uzak mesafeden, yani kornerden geliyordu ve Mustafa Pektemek'in topu açık koluyla kesmesi mutlak penaltıydı. Ama Cüneyt Çakır veremedi. Yine son dakikalarda Emenike şutu çekti, Motta kendi ceza alanı içerisinde topu karşıladı. Top her ne kadar koluna çarpsa da koluyla kendini yani vücudunu koruduğu için burada devam kararı doğru.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA