Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

F.Bahçe transfer yaparsa israf olur

F.Bahçe'nin, devre arasında transfer yapması sürpriz olacak gibi görünüyor. Sarı-lacivertlilerin transfer politikası hakkında ne düşünüyorsunuz? İhtiyaç var mı?
F.Bahçe bu sezon sadece tek kulvarda oynuyor; o da Süper Lig. Üstelik çok önemli bir puan farkıyla öndeler. Dolayısıyla mevcut kadroya yapılacak takviye tamamen bir israf olur. Zira devre arası yapılacak transfer banko oynayabilecek yetenek ve kapasiteyi barındırması gerekir. Mevcut bir oyuncuyu kesip direk oynayabilecek bir oyuncuyu almanın maliyeti 5-10 milyondan aşağı olmaz. Gerek yok ve F.Bahçe transfer yapmayarak bence doğru yapıyor.

Gençlere evet, yolun sonundakilere hayır
G.Saray devre arasında Hajrovic ve Telles gibi genç isimlere yöneldi. Bu politika, Mancini yönetiminde bir gençleştirme operasyonu mu?
Kesinlikle genç, ismi çok büyük olmayan yabancıların alınmasından yanayım. Çünkü maliyetleri çok fazla değil ama gerekli çıkışı yaptıklarında hem Galatasaray'a inanılmaz faydaları olur hem de ilerideki yıllarda Galatasaray bu tip oyunculardan büyük paralar kazanabilir.
Mesela Bruma... Büyük paraya alındı ama maalesef G.Saray ondan istediği gibi yararlanamıyor. Bruma fazla şans bulamıyor ve kendini istediği gibi gösteremiyor. Belki daha fazla süre alsa büyük bir patlama yapacak; ya da yapamayacak. Bu tür işler riskli yatırımlardır ama çağdaş futbolda bunları yapmak lazım. Genç, istikbal vadeden yabancı oyunculara evet, yolun sonuna gelmiş büyük paralar ödenen yabancılara hayır diyorum.

Tarık Çamdal ve Veysel Sarı yönetimin gazabına uğradı
Eskişehirspor, sözleşmeleri sezon sonunda bitecek Tarık ve Veysel'i başka takımlarla görüştükleri için kadro dışı bıraktı. Almanya'da ise Dortmund'tan B.Münih'e gittiği açıklanan Lewandowski örneği var. Aradaki fark ne?
FIFA
çok açık söylemiş. Transfer dönemi bitimine altı ay kalan futbolcu dilediği görüşmeyi yapabilir. Eskişehirsporlu oyuncular da bunu yaptılar ama yönetimin gazabına uğradılar. FIFA'nın bu duruma el atması gerek. Çünkü mevcut transfer yönetmeliği takımlara inanılmaz bir avantaj sağlıyor. Olay şu; diyelim bir oyuncunun mayıs sonunda sözleşmesi bitecek ve kulüp sözleşme yenilemek istiyor. Ama futbolcu buna yanaşmadığında ve taliplileri de fazla ise büyük bir çekişme ortaya çıkıyor. Kulüp, "Madem bana yar olmayacaksın, ben de seni kadro dışı bırakırım" diyor. Dolayısıyla futbolcu en az 5-6 ay oynayamıyor, kulüp de futbolcu da zarar görüyor. Bir şekilde bunun önleminin alınması lazım.

Beşiktaş külfetsiz isimler almalı!
İkinci devrede maçlarını nerede oynayacağı belli olmayan Beşiktaş Ronaldinho'nun peşine takıldı gidiyor. Bu konu hakkındaki yorumunuz nedir?
Beşiktaş'ın ciddi problemleri var. Ronaldinho'nun maliyeti fazla olmasa ya da Beşiktaş'a külfet olmayıp sponsorlar üzerinden gerçekleşecekse buna bir itirazım yok. Ama yok, ayranı olmayanın bir yerlere tahtırevanla gitmesi gibi bir şey olacaksa Beşiktaş kendine büyük zarar verir. Beşiktaş'ın borcu çok fazla. Yeni stadı yapılıyor. Üstelik ikinci devre nerede oynayacakları belli değil. Şampiyonluk şansları çok az. Böyle bir durumda kulübe maddi külfet getirmeyecek transferler yapmalılar.

TFF uzattıkça uzatıyor!
6 Ocak'ta açıklanacağı söylenen TFF'nin Kasımpaşa-Beşiktaş kararı bu kez de 12 Ocak'a kaldı. Sakız gibi uzayan bu süreç neden sonlanmıyor, karar neden çıkmıyor?
Bu ilk defa olmuyor. Aynısı hatırlayın olaylı ve yarıda kalan Beşiktaş-Galatasaray derbisi sonrası da yaşandı. Manasız bir uzatma. Ya üyeler toplanıp bir türlü karar alamıyorlar ya biri geliyor diğeri gelemiyor ya da ilginç pazarlıklar yapılıyor. Bir kararın bu kadar uzatılmasının hiçbir sağlıklı yönü yoktur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA