Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Abitoğlu müzeye kaldırılmalı!..

Son yılların en sıkıcı, futbol kalitesi olmayan ama Türkiye'yi 3 saat televizyona bağlayan derbisini izledik. Maç boyu rakibinden her hattıyla daha iyi oynayan ve daha kaliteli oyunculara sahip olduğunu ispat eden Fenerbahçe, maçı ancak penaltılarla kazandı. Önce Fenerbahçe'den başlayalım... İsmail Kartal oyun sisteminde belli oranda Aykut Kocaman dönemine dönmüş.
Fazla pas yapan, ayağa oynayan, top kontrolü hep kendisinde olan bir Fenerbahçe vardı sahada. Bence Fenerbahçe'nin en iyilerinden birisi (şaşıracaksınız ama) Meireles'ti. En etkisiz ise herhalde Sow oynadı. Sözümüz Emenike'ye: Öyle goller kaçırdı ki... Aslında o mu kaçırdı Muslera mı kurtardı değişik görüşler var. Ama dün geceki F.Bahçe maçı ilk 90 dakikada bitirmeliydi. Galatasaray taraftarına bu sene çok ızdırap verecek. İtalya'nın vasat takımlarından Lecce'ye benziyor. Savunma yapmaya çalışıyorlar, zaman zaman açık veriyorlar. Kanatları hiç kullanamıyor, çok fazla top kaybı yapıyorlar. Tek gol umutları Burak... Bu G.Saray'ın, bu oyun şablonu ve bu kadrosuyla şampiyonluk yarışında F.Bahçe'yi geçmesi çok zor. Daha da zor olan başka bir şey ise Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmaları. Düşünebiliyor musunuz, dün F.Bahçe, G.Saray'a karşı mücadele etmedi. F.Bahçe'ye kafa tutan sadece Muslera vardı. Bu tablo G.Saray açısından hiç umut vermiyor. Ama aynı G.Saray kötü oyunu ve rakibe verdiği çok fazla pozisyona rağmen Süper Kupa'yı pekala kazanabilirdi. Çünkü penaltı demek futbolda neredeyse yazı-tura demek. Ama penaltılarda da G.Saraylıların vuruş kaliteleri skandaldı. Maçı hak eden F.Bahçe kupayı müzesine taşıdı.

NİYET İYİ AMA MİAT DOLMUŞ
Aslında dün müzeye kaldırılması gereken bir isim daha vardı: Mustafa Kamil Abitoğlu.
Son kullanma tarihi dolmuş. Kararlarının yarısı yanlış. Oyun konsantrasyonu yok. Bu kadar hatasına rağmen iyi niyetli olduğu için oyun gerilmedi. Futbolcular bakıyorlar, bariz hataları görüyorlar ama bir şey demiyorlar. Çünkü niyet iyi ama miat dolmuş.

G.Saray'ın, bu oyun şablonu ve bu kadrosuyla şampiyonluk yarışında F.Bahçe'yi geçmesi çok zor. Taraftarına bu sene çok ızdırap verecek çok!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA