Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Skor aldatmasın

Maçı seyretmemiş biri için G.Saray'ın Bursa deplasmanından net bir skorla dönmüş olması herkesi yanıltabilir. Zira maça baktığımızda G.Saray'ın çok ama çok eksikleri var. Bütün hücum planları defansın arkasına atılan topları Burak'la buluşturmak. Sadece bu. Şut yok, kanatları kullanabilmek yok, orta sahadan destek yok ve orta saha direnci yok. Ama kapı gibi Muslera var.
Maça bakıyoruz, ilk devre tam bir kör dövüşü. Bursaspor, Belluschi oyuna girene kadar ilerde top tutamıyor, Volkan'la bir şeyler yapmaya çalışıyor, kaybettikleri toplarda da G.Saray Burak'a uzun oynamaya çalışıyordu. Önce Bruma'dan bahsedelim; ayağına top yakışıyor, topla akıyor ama son paslar ve oyun bilgisi çok eksik. Bu oyuncuya milyonlarca Euro verilmiş olması kabul edilemez. Sonra Selçuk; sahada var mı yok mu, ne yapıyor, ne yapmak istiyor belli değil.
İkinci yarı bir kontrada Burak'ın golü geldi. Gol tümüyle Burak'a ait. Orta sahada topu alıyor, sağına çıkartıyor, boşa çıkıyor ve sol ayağıyla gelişine vurup golü yapıyor. Burak için söylenecek çok şey var, aslında belki de tek şey. G.Saray'ın tartışmasız yegane yıldızı. Ama tabi Muslera'yı da unutmamak lazım.

MUSLERA İPTEN ALDI

G.Saray'ın bu golünden sonra maçı seyreden herkes acı çekmeye başladı. Bursa akın akın geldi. Volkan sol kanadı yolgeçen hanı gibi kullandı. Veysel gibi bir oyuncunun hadi anladık hücum gücü çok yüksek değil ama defansif yanı da bu kadar eksik olmamalı. İşte bu bunalım dakikalarında Fernandao'nun röveşatasını muhteşem kurtaran Muslera G.Saray'ı ipten aldı. Hatta bu pozisyondan sonra Volkan'ın vuruşunu da parmak ucuyla kurtarıp G.Saray'ın lige 3 puan ve moralle başlamasını sağladı. Ama her zaman bu böyle gitmez. G.Saray'da Muslera her zaman kurtarıcı olursa Şampiyonlar Ligi'nde ve lig maratonunda G.Saray çok kötü geceler yaşayabilir. Sonuçta G.Saray lige futbol olarak değil ama puan olarak iyi başladı.
Halis Özkahya için zaman zaman iyi, zaman zaman ise çok kötü şeyler yaptı demek lazım. Faul tespitleri ve özellikle hava toplarında kabul edilebilir marjın üzerinde hatalar yaptı. İlk yarıda G.Saray'ın gollük akınını sarı kart gösterme bahanesiyle kesti. Bu seviyede bir hakemin yapmaması gereken bir hata.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA