Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Üç kupayı kiminle aldınız!

Galatasaray'da yeni bir dönem başladı... Atletico Madrid maçı sonrası sarı-kırmızılı futbolcuların açıklamaları, Hamza Hamzaoğlu'na duyulan tepkinin dışa vurumu gibiydi. Bu eleştirileri nasıl değerlendiriyorsunuz?
'Futbolcunun cenaze namazı kılınmaz' diye bir laf vardır... Bu laf genelde doğrudur. Bu lafın ne kadar doğru olduğunu, bazı Galatasaraylı futbolcuların, gönderilen Hamza hocalarının ardından yaptıkları konuşmalarda gördük. Neymiş efendim, 'Hamza Hoca takımı çalıştıramıyormuş, taktikleri yokmuş' falan filan... Yahu saygısız adamlar! Siz Hamza hocanızın taktiği ve antrenman metotlarıyla geçen yıl 3 kupa almadınız mı? Aynı Hamza hocanızla dördüncü yıldızı takmadınız mı? Yine aynı Hamza hocanızla o gönderilinceye kadar Şampiyonlar Ligi'nde hatırı sayılır puanlar toplamadınız mı? Peki şimdi Hamza hocanız gitti. Mustafa hocanız geldi. Hadi daha iyi sonuçlar alın da görelim bakalım.

Başarı kriteri şampiyonluk
Hamzaoğlu'nun gönderilmesi ve Denizli'nin gelişi, Galatasaray'ı ateşler mi? İddialı açıklamaların ismi Denizli'nin şansı ne? Hamza Hamzaoğlu'nun gönderilmesi çok ciddi bir yönetim zaafıydı. Onu gönderdiler ve mecburen ve doğru olarak Mustafa Denizli'yi getirdiler. Üstelik 4.5 milyon dolar paraya... Mustafa Denizli için başarı kriteri çok açık; Galatasaray, şampiyon olmak zorunda. Çünkü geçen yıl, Prandelli gönderilip de Hamzaoğlu getirildiğinde tablo aynıydı. Ama Hamzaoğlu, zoru başardı 3 kupa birden aldı. Aynı başarıyı Mustafa Denizli tekrarlayabilir mi? Tablo zor görünüyor. Bekleyip göreceğiz.

PEREİRA GÜÇLENİYOR

Fenerbahçe'de yerden yere vuralan Pereira'nın takımı son 10 maçını kaybetmedi. Portekizli hoca için işler yoluna mı giriyor?
Fenerbahçe zaten puan olarak iyi gidiyordu son haftalarda oyun ve pozisyon zenginliği olarak iyi gitmeye başladı. UEFA Avrupa Ligi'nde bir üst turu büyük oranda garantilediler. Türkiye Ligi'nde de iyi gidiyorlar belki de daha önemlisi geride kalan haftalara göre çok daha iyi oynuyorlar. Dolayısıyla her geçen maç, alınan her başarı, Pereira'yı daha güçlü kılar.

BİTNEL'E TAVSİYEM...
F.Bahçe-Trabzon maçını Deniz Ateş Bitnel yönetecek. FIFA kokartını yeni taktı. Deniz Ateş Bitnel'i nasıl buluyorsunuz?
Deniz Ateş Bitnel'i birkaç kez seyrettim. Çok yetenekli bir hakem olmadığını düşünüyorum. Üstelik tecrübesiz de. Ama FIFA listesine alındığına göre bu tür maçları da yönetmek zorunda. Pek tabii ki derbi maçların kaderine hakem kararları da oyuncular kadar etki eder. Hatta belki de daha fazla etki eder. Kendisine tavsiyem, o maçı son maçıymış gibi yönetmesidir.

LİGİN EN ÖNEMLİ FAVORİSİ BEŞİKTAŞ
Beşiktaş hem lig hem de Avrupa'da lider. Gidişatı ve şansını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Beşiktaş bence şampiyonluğun en önemli favorisidir. Gerek tempoları gerek ofansif güçleri gerekse sonucu değiştirebilecek oyuncu yapısıyla şampiyonluğu sonuna kadar kovalayabilecek kapasitedeler. Avrupa Ligi'nde de lider durumdalar ama bir üst tur için bazı şeyler çok kritik. Lizbon'a gidiyorlar. Beraberlik Beşiktaş'ı bir üst tura çıkartır. Kolay mı Lizbon da Sportig'e karşı beraberlik almak? Çok kolay değil. Üstelik yenilirlerse Lokomotiv, Arnavutluk'ta kazandığı taktirde Beşiktaş yarışın dışında kalır. Her şeye rağmen ben Beşiktaş'ın bir üst tura çıkabileceğini öngörüyorum.

TRABZON KAZANIRSA GEÇMİŞE SÜNGER ÇEKER
Trabzonspor fırtınalı günler yaşıyor. Şota Arveladze gitti, Sadi Tekelioğlu ile ilk maç kazanıldı ancak bu hafta Fenerbahçe ile Kadıköy'de zorlu bir maç var. Nasıl bir 90 dakika bekliyorsunuz?
Fenerbahçe- Trabzonspor karşılaşmaları her zaman zor maçlardır. Hem futbol olarak hem de 3 Temmuz süreci nedeniyle maçlar daha çetrefilli bir hale gelmiştir. Trabzonspor kazanırsa geçmişe sünger çeker. Geride kalan haftalardaki başarısızlık bir anda unutulur. Hatta beraberlik bile Trabzonspor için iyi sonuç olacaktır. Ama Fenerbahçe kazandığında Trabzonspor büyük oranda yarışın dışında kalır. Hem puan olarak hem de moral olarak önemli kayıp oluşur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA