Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Dışarıda insan Türkiye'de kurt

Görünen o ki Mustafa Denizli değil ama birileri Galatasaray'ı yarışta tutmak için yoğun çaba sarf ediyor. Dün gece Galatasaray 3-1 kazandı maçı. Seyretmeyenler, 'Galatasaray rahat, haklı ve önemli bir galibiyet aldı' diyebilirler. Ama aslında dün gece Arena'da işler böyle yaşanmadı. Galibiyet önemli, bunda hiç kuşku yok ama Galatasaray'ın ortaya koyduğu futbol, fizik gücü bu galibiyet kadar berrak mı, işte orası tartışılır.
Mustafa Denizli bugün oturup maçın ikinci yarısını çok detaylı seyretmeli. Galatasaray her geçen dakika oyundan düştü. Takım kompakt oynayamıyor. Özellikle orta sahada mücadele çok eksik. Donk dışında oyuncuların büyük bir kısmı, oyunun sadece hücum yönünü düşünüp öyle oynuyorlar.
Dün gecenin en güzel tarafı herhalde genç Sinan'ın attığı gol ve yaptırdığı penaltıydı. Galatasaray oyuna coşkulu başladı ve hemen bir penaltı kazandı. Bu golden hemen sonra da Sinan'ın kalitesini konuşturup rakibin arkasından gelip topu kapması ve sonra da iyi vuruşu Galatasaray'a ikinci golü getirdi. Ama işte bu golden sonra Galatasaray'ın balonu, her geçen dakika sönmeye başladı. İkinci yarı mahkum oynadılar.
Orta saha egemenliğini rakibe kaptırdılar ve en önemlisi hiçbir oyuncu tam olarak ne yapması gerektiğini bu yarıda bilemedi. İşte bu sıkıntılı dakikalarda Sivas'ın yeni Uruguaylı golcüsüyle golü geldi. Son 20 dakika çok sıkıntılı geçiyordu ki bu sefer de imdada hakemin verdiği son dakika penaltısı yetişti ve Galatasaray 3 puanı kurtardı. Dün gece için sonuç iyi ama futbol tatminkar değil diyebiliriz. Aynı lafları hakem Cüneyt Çakır için de söyleyebiliriz. Dünyanın en iyilerinden biri. İki pozisyon dışında maçı da iyi yönetti. Ama Galatasaray'ın kazandığı ilk penaltıdan önce top taca Burak'tan çıkıyor, taç atışından da penaltı geliyor.
Yine son dakikalarda Sivaslı oyuncu bence topa dokunuyor. Penaltı değil. Ama Cüneyt Çakır penaltı veriyor. Aslında bir an beklese ki, FIFA bu özgürlüğü hakemlere verdi, hemen akabinde de Galatasaray golü buluyor. Yani 1 saniye içinde iki önemli hakem hatası birden yaşanıyor. Ne yapalım, hani bir laf vardır gündüzleri insan, geceleri kurt diye... Cüneyt, Edirne dışında insan ama Türkiye'de kurt!!!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA