Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Hep böyle şanslı olamazsınız!

Beşiktaş, erteleme maçında az kalsın yine ertelenecek bir karşılaşmayı zor da olsa kazanmasını bildi... Maçın geneline baktığımızda rakibi Mersin İdmanyurdu'na tek pozisyon vermese de oyun organizasyonu olarak Beşiktaş'ı daha önceki haftalardaki gibi bulmadık. Oğuzhan'ı haftalardır böylesine kötü görmemiştik. Sosa attığı gol dışında etkili değil. Kanatlar istenildiği şekilde kullanılmıyor, dolayısıyla da Beşiktaş'ın tüm efektif özellikleri azalınca da Gomez topla buluşamadığından Beşiktaş'ta pozisyon üretemiyor.
İlk yarı top genelde Beşiktaş'ta ama bal yapmayan arı gibiler. Gökhan dağınık, Oğuzhan ve Sosa'nın özellikle atak organizasyonlarında çok daha etkili olması gerekirken onlar da yoklar. İkinci yarı oyuncu değişikleri ile Şenol Güneş, maçı toparlamayı düşündü. Aslında son 20-25 dakikalık baskı da golü getirdi. Gol dakikasına baktığımızda bir atak oyuncusunun ceza alanının hemen dışında yaptığı anlamsız bir faul var. Önündeki adama çift ayakla atlıyor. Hem sarı kart görüyor hem de ceza alanının hemen dışından çok tehlikeli bir frikike neden oluyor. Sosa da bir frikik ustası ve iyi oynamadığı bir maçta Beşiktaş'a çok önemli bir üç puanı getiren golü atıyor.
Sonuçta bu tip maçları kazanmak önemli. Ama Beşiktaş sezonun ikinci yarısı itibariyle iyi oynamıyor. Ya zar zor kazanıyor ya da Başakşehir maçında olduğu gibi 10-15 dakikalık baskılarla goller buluyor. Bizden söylemesi hep böyle şanslı olamazsınız. Mersin biraz şanslı olsa ya da Pedriel'in o anlamsız faulü yaşanmasa maçtan pekala beraberliği kopartabilirlerdi. Aslında hücum olarak iyi oynamamış olsalar da rakibe alan bırakmamak konusunda başarılıydılar. Ama sahanın en başarılı ismi hakem Barış Şimşek'ti. Harika bir maç yönetti. Faul tespitleri yerinde, kart uygulaması doğru ve soğukkanlı. Kendisini tebrik ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA