Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Korkak Pereira

Bir takım düşünün ki en önemli atak oyuncularından biri Portekiz Milli Takımı'nda oynamış olsun, üstelik üç gün önce milli formayla gol atmış olsun ve üstelik bu oyuncuyu dünya yıldızı kariyerinde olmuş olsun ama siz o oyuncuyu ilk 11'de oynatmayın... Vitor Pereira olarak Nani'yi ilk 11'e koymazsan, oyunculara istemezsen de o mesajı verirsin; herhalde Osmanlıspor'u hocamız çok iyi analiz etti, çok büyük takım, bizim göremediğimizi görüyor ve bundan dolayı defansif bir kadroyla maça başlıyoruz.
Tamamen şunu kabul ediyorum. Osmanlıspor, ligin en iyi kontratak oynayan takımı. Çok çabuk atağa kalkıyorlar, rüzgar gibi oynuyorlar ve çok gol atıyorlar... Ama asla bir Barcelona, Real Madrid değiller... Maça böyle başlayınca da Fenerbahçe üretken olmakta zorlandı, rakibi de ciddi tedbirler aldığı için pozisyon da vermedi. Duran toplardan yine de birkaç pozisyon bulmalarına rağmen aslında maçın en net pozisyonu Osmanlısporlu Rucescu'nun son dakikada vurduğu toptu... Heyecanlanıp, sert vurmasa belki de Osmanlıspor dün gece sahadan galip ayrılacaktı... Ama Pereira dedi ki; asla hücum ve defans arasındaki balansı sağlayamıyor.
İkinci yarı da da özellikle duran toplarda Fenerbahçe pozisyon bulan takım oldu. Kjaer'in vuruşu gol olsa ya da kaleci Ahmet'in Van Persie'nin üzerine bıraktığı topa Persie vursa belki de biz bugün başka şeyler konuşuyor olacaktık. Ligin bitimine sayılı haftalar kaldı. Fenerbahçe dün geceki kayba çok yanacak. Ama herhalde dün geceki kaybın baş sorumlusunun da Pereira olduğu çok açık.
Hakem Ali Palabıyık için çok karışık duygular içerisindeyim. İyi niyetli, cesur, vücut dilini çok iyi kullanan bir hakem. Ama bazen maç içinde tecrübesizlikten kaynaklanan tuhaf hatalar yapıyor... Mesela Kjaer'e çaldığı endirek serbest vuruş gibi... Maçın tek tartışmalı pozisyonu bence Webo'nun, Volkan Şen'e ceza alanı içinde yaptığı hareketti. Ve bence net penaltıydı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA