Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Federasyon çok geç kaldı

TFF, derbinin oynanacağı tarihi ne kadar geç açıklarsa, spekülasyonlar o kadar yükselir. Doğru olan, ertelemeden bir gün sonra maçın gününün belirlenmesiydi

Galatasaray ve Fenerbahçe ertelenen derbinin tarihi için anlaşamadı. Sizce Federasyon geç kaldı mı? Hangi tarihi bekliyorsunuz?
Federasyon tabii ki geç kaldı.
Kararı ne kadar geç açıklarsanız, spekülasyonlar o kadar yükselir. İster istemez takımlar oynamak istedikleri tarihleri beyan ederler ve açıklama geldiğinde de bir takımın isteği yerine getirildiğinde yine tartışmalar alevleniverir. Federasyonun yapması gereken şuydu: Pazar akşamı terör riski nedeniyle maçı tehir ettiler. Pazartesi otururlar, kendi aralarında konuşurlar ve Türk futbolunu yöneten otorite olarak maçın gününü açıklarlardı. Doğrusu buydu. Maç hangi tarihte oynanır bilmiyorum ama mutlak ve mutlak Galatasaray-Beşiktaş maçından önce, bir hafta arası oynanmalıdır.
Derbinin ertelenmesi ve milli maçlar arası önümüzdeki haftalarda Fenerbahçe için bir dezavantaj oluşturur mu?
Oluşturması için hiçbir neden yok. Aslında bu tür aralar yara sarmaya, dinlenmeye ve antrenman yapmaya iyi gelir. Ama bunu milli takımlara fazla oyuncu gönderen takımlar için söylemek de pek doğru değil. Bence bu milli takım arasından en kötü Galatasaray etkilendi.
İki oyuncusu sakatlandı.
Sneijder'siz Galatasaray tipik bir Trakya takımı görüntüsünde.
Üstelik Hakan Balta da belli bir süre oynamayacak.
Fenerbahçe ve Beşiktaş için bugün itibariyle olumsuz bir şey söyleyemeyiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA